Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Burgemeester Henk Jan Meijer deze zomer 65 geworden

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle is op 5 augustus 65 jaar geworden. Dinsdagochtend werd de verjaardag met een gebakje gevierd tijdens de eerste B&W vergadering na het zomerreces.

Henk Jan Meijer is op 5 augustus 1951 geboren in Wassenaar. In deze regionen begon ook de politieke carrière van Meijer. In 1982 werd hij raadslid in Den Haag en een paar jaar later ook fractievoorzitter van de VVD en wethouder van Verkeer, Binnenstad en Beschermde Stadsgezichten in de hofstad.

Zijn eerste stappen in het burgemeesterschap zette hij als locoburgemeester, ook in Den Haag. De stad dankte hem bij zijn vertrek met een Gouden erepenning en hij werd Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Zestien jaar geleden, op 1 augustus 2000, werd Henk Jan Meijer burgemeester van Zwolle. Recente grote projecten voor Meijer waren onder andere de komst van het AZC en Koningsdag in Zwolle.

Voor Meijer is 65 nog lang geen pensioenleeftijd. Over 2 jaar loopt zijn derde ambtstermijn pas af. Wethouder Jan Brink tweette dan ook: ‘Vroeger nam je afscheid van de burgemeester met 65 jaar. Nu mag mij hij gelukkig nog even.’

Privé werd Henk Jan Meijer in december vorig jaar opa van een tweeling. Hij en zijn vrouw hebben zelf drie kinderen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button