Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Brug over stuw Vechterweerd bij Vilsteren wordt breder; van 1.20 naar 1.80 meter

Zwolle- Om de Vecht aantrekkelijker en toegankelijker te maken, verbreedt het waterschap de brug over de stuw Vechterweerd en levert het een financiële bijdrage aan het kunstwerk Zieleschepen.

Brug

Het waterschap verbreedt de brug over de stuw over een lengte van 40 meter van 1.20 naar 1.80 meter. Reden hiervoor is dat nu elkaar tegemoetkomende passanten met de fiets aan de hand: scholieren, woon/werkverkeer, recreanten en omwonenden, elkaar lastig kunnen passeren. De brug over de stuw bij Vilsteren is in 2015 op dezelfde manier verbreed en het effect hiervan is positief.
De planning is er op gericht dat de uitvoering van dit project plaatsvindt in het voorjaar van 2017. Tijdens de periode van uitvoering blijft de stuw met enige hinder passeerbaar via een tijdelijke inrichting van de bedieningsbrug.

De verbreding van de brug is een van de vele maatregelen vanuit het programma Ruimte voor de Vecht. Hierin werken verschillende organisaties samen om de Vecht om te vormen tot een halfnatuurlijke laaglandrivier. Belangrijke onderdelen hiervan zijn de waterveiligheid en het aantrekkelijker maken van de Vecht. De provincie Overijssel en de gemeente Dalfsen leveren een financiële bijdrage aan de realisering van de brugverbreding.

Zieleschepen

Dit kunstproject vanuit het programma Ruimte voor de Vecht is onderdeel van het Tien Torenplan. Het plan maakt bezoekers meer bewust van de aantrekkelijkheid van de Vecht. De Zieleschepen van Cornelius Rogge hebben na vele tochten hun eindbestemming bereikt. Ze zijn ‘aangemeerd’ tegen de Vechtdijk bij de ontsteende Vechtcorridor bij landgoed Anningahof te Zwolle.
Stichting Kunstwegen heeft, met brede ondersteuning van alle partners van het programma Ruimte voor de Vecht, het kunstwerk opgenomen in de kunstroute van het Overijsselse Vechtdal. Het werk is nu onderdeel van Kunstwegen, een 160 kilometer lange kunstroute langs de Vecht van Ohne (Bentheim) tot Zwolle.

 

zieleschepen

Gerelateerde artikelen

Back to top button