Nieuws uit Zwolle

Breidagen met bijzondere gasten in de IJsselhallen

Zwolle – Op vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober zijn het weer de breidagen in de IJssehallen. De Brei- en Haakdagen is een beurs die meer is dan een beurs, een evenement met een unieke brei- en haakbeleving.

Internationale beurs

Je bezoekt de Brei- en Haakdagen natuurlijk voornamelijk om te winkelen. Er zijn 78 winkels en bedrijven die deelnemen aan het marktgedeelte, zowel op het gebied van breien als haken. In de huidige tijd van webwinkels is het belangrijk om jezelf ook te laten zien op beurzen. De meest bijzondere winkels met een internationaal karakter. Zo zijn er veel standhouders uit Nederland maar ook uit België, Engeland, Griekenland en Japan. We willen mensen verbinden en vooral ook verder helpen met hun brei- en haakwerk. Verbinden doen we door bezoekers met elkaar in contact te brengen. Iedereen heeft dezelfde passie, namelijk breien of haken. En dat verbindt.

Gebeurtenissen

Tijdens de Brei- en Haakdagen worden er interessante lezingen gehouden, deze zijn gratis toegankelijk. Ook wordt er éénmaal per dag een gratis garenproeverij gehouden. Hierbij kunnen bezoekers breien met sample van bijzondere garens.

Lezingen van Mairlyn

De hoofdgast is de Duitse ontwerpster Melanie Berg, ook bekend onder de naam ‘Mairlyn’. Zij ontwerpt voornamelijk shawls die door de grafische benadering en kleurgebruik zeer herkenbaar zijn. Ze geeft les in binnen- en buitenland. Melanie geeft dagelijks een gratis toegankelijke lezing, en maar liefst drie verschillende masterclasses.

The Double Face Knitting Queen

Bovendien komt de Zwitserse ontwerpster/breister Meret Bützberger naar de breidagen. Meret is beter bekend als Butzeria, The Double Face Knitting Queen (o.a. via haar website, Ravelry en Instagram). Ze is gespecialiseerd in dubbel breien, en ze ontwikkeld eigen technieken die het resultaat van dubbel gebreide stoffen nog mooier maakt. Meret geeft op beide dagen een lezing over haar techniek, en slechts eenmaal een workshop.

Workshops

Verder zijn er een groot aantal langere workshops door de beste brei- en haak experts van Nederland en België. Op de workshoppleinen zijn een groot aantal korte workshops waar je je technieken kunt bijschaven. Er zijn demonstraties en je kunt aanschuiven op het haakplein van de ‘Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. Het sociale project in aanloop naar 2018 wanneer Leeuwarden de Culturele Hoofdstad is.

Tickets en Programma Breidagen

 

Nederlandse breidagen 20 & 21 oktober 2017 in de IJsselhallen, Rieteweg 4 te Zwolle Openingstijden: van 10.00 tot 17.00 uur Entree: € 9,00 per dag of € 17,00 voor beide dagen

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button