112 nieuwsDiezerpoortNieuws uit ZwolleVoorpagina

Brandweer voorkomt erger bij containerbrand Indische buurt

Foto's en video © RTV Focus Zwolle

Zwolle – In een bouwcontainer in de Sumatrastraat heeft zaterdag een felle brand gewoed. De brandweer kon ternauwernood voorkomen dat de metershoge vlammen oversloegen naar een nabijgelegen schuur.

Vrijdag was er volgens buurtbewoners een woning leeggehaald in de straat. De huisraad werd vervolgens in de container gestort. Meerdere buren hadden de woningbouwvereniging gebeld met de vraag om de container af te voeren. Dit echter zonder resultaat.

Rond tien over half vijf vanmiddag stond de container in lichterlaaie. De brandweer kon de brand snel onder controle krijgen. Daarna is voor de zekerheid de hele container gevuld met water.

“Wat nou als ze dat ’s nachts in fik hadden gestoken,” verzucht een buurtbewoonster. “Voor je het weet slaan de vlammen over op een huis.” Volgens Imre Dekker, de bevelvoerder van de brandweer, was dit al bijna het geval: “We waren net op tijd en het scheelde niet veel”.

Door de containerbrand raakte een schuurtje en een geparkeerde auto beschadigd. Ook smolt een regenpijp van een woning door de hitte van de vlammenzee.

Het is onbekend wat de oorzaak van de brand is.

Plaats op de kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Back to top button