112 nieuwsNieuws uit Zwolle

Brand in woning met hennepkwekerij

Zwolle – In de nacht van woensdag op donderdag 20 april is een brand ontstaan in een woning aan de Berkumstraat. Tijdens het blussen van de brand ontdekte de brandweer op zolder een afgebrande hennepkwekerij.

Uit voorzorg heeft de politie de naastgelegen woningen ontruimd. De bewoners zijn opgevangen door andere buren. De bewoner van de woning heeft rook ingeademd en is daarvoor opgenomen in het ziekenhuis. Hij moet zich bij de politie melden wanneer hij ontslagen wordt uit het ziekenhuis. In de woning is stroom illegaal afgetapt. De forensische recherche heeft donderdag 20 april onderzoek gedaan in de woning.

Melden

Als zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevindt, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Daarom is het belangrijk dat u het meldt als u het vermoeden hebt dat één van uw buren hennep teelt. U kunt dit melden bij uw wijkagent of via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven is mogelijk via 0800-7000 of het tipformulier op de website van Meld Misdaad Anoniem.

Plaats op kaart bij benadering;

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button