Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Bouw Hospice Zwolle kan van start

Maandagavond heeft de gemeenteraad van Zwolle ingestemd met de vaststelling van het bestemmingsplan voor de Hospice Zwolle aan de Wipstrikkerallee in Zwolle.

Hiermee komt de realisatie van de Hospice in Zwolle heel erg dicht bij. Als alles meezit zal het er in het najaar van 2015 van gaan komen.

Mevr. Compagner van het CDA spreekt haar waardering uit voor de talloze vrijwilligers die het initiatief hebben omarmd: ‘We hebben begrepen dat er heel wat tijd en energie in is gestoken door heel veel mensen en dat het een soms taaie en moeilijke weg was met heel veel obstakels’, aldus Compagner. ‘Het CDA maakt daarom een diepe buiging voor alle vrijwilligers. Een perfecte vorm van ‘samen maken we de stad”.

De Hospice Zwolle is ontstaan als burgerinitiatief en wordt inmiddels gedragen door vele partijen in de stad: bedrijfsleven, Openbaar Belang, het SWZ, het onderwijs, sportverenigingen en steeds meer particulieren. Gewone Zwollenaren die het belangrijk vinden dat de stad een dergelijke voorziening krijgt.

De Hospice zal gerealiseerd gaan worden op het terrein aan de Wipstrikkerallee ten westen van Urbana. Nabij het terrein bevindt zich een parkachtige tuin met eiken, beuken en een waterpartij, waarschijnlijk restanten van een 19de-eeuwse aanleg.

 

 

Hospice Zwolle
Hospice Zwolle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button