BouwDiezerpoortNieuws uit ZwolleUit uw buurtVoorpagina

Bouw Binnenhofjes 3 Dieze Oost gestart; 15 sociale huurwoningen, 46 koopwoningen

Zwolle – Dieze krijgt nieuwe sociale huurwoningen. En ze worden duurzaam gebouwd. Aannemer Nijhuis Bouw is begonnen met bouwen aan Binnenhofjes 3. De nieuwe buurt ligt tussen de Regelandisstraat, Van Ummenstraat en Radewijnstraat in Dieze Oost. Inmiddels zitten de palen in de grond en liggen de funderingsbalken op hun plek.

Het gaat om drie apparatementencomplexen rondom de Radewijnstraat. Daar worden nu ook de 15 sociale huurwoningen voor woningcorporatie SWZ en 46 koopwoningen gebouwd. Binnenhofjes 3 maakt deel uit van een reeks nieuwbouwwoningen, waarbij oude portieketagewoningen vervangen worden door koop,- vrije sector- en sociale huurwoningen. In Binnenhofjes 1 en 2 werden eerder al 46 en 48 huurwoningen gerealiseerd. Dieze-Oost is door deze nieuwbouw diverser geworden.

Bij de bouw van de sociale huurwoningen wordt door Nijhuis Bouw BV extra aandacht besteedt aan duurzaamheid. Zo worden de woningen gas-loos en zijn zeer energiezuinig (A++). De huurprijs voor de tussenwoningen ligt onder de huurtoeslaggrens voor gezinnen (651 euro per maand). De twee hoekwoningen krijgen een huurprijs van 720 euro.


Gerelateerde artikelen

Back to top button