CoronavirusKabelkrantNieuws uit Zwolle

Boosterprik mogelijk in alle gemeentes GGD IJsselland

Zwolle – Wil je wel een boosterprik, maar daarvoor niet ‘helemaal’ naar Deventer, Hardenberg of Zwolle? Dan heb je geluk. GGD IJsselland opent komende weken namelijk extra vaccinatielocaties in alle overige gemeentes. Tot in ieder geval eind februari kan iedereen die dat nog niet heeft gedaan zich bij een tijdelijke locatie of door de huisartsen in hun eigen gemeente laten vaccineren.

Vanaf eind januari wordt het boosteren in Regio IJsselland uitgebreid. Naast de al bestaande locaties, worden tijdelijke priklocaties en prikken door huisartsen toegevoegd. Elke gemeente heeft daarmee straks een eigen priklocatie, waar naast de boosterprik ook de basisvaccinaties (1e en 2e prikken) worden gegeven. De burgemeesters zijn erg te spreken over dit initiatief. “Hiermee zorgt GGD IJsselland dat iedereen een vaccinatie dicht bij huis kan laten zetten”, geeft Peter Snijders, voorzitter Veiligheidsregio IJsselland en burgemeester van Zwolle aan. Nu het aantal positieven door de omikronvariant weer snel oploopt, is een vaccinatie echt heel belangrijk. “Zoals het nu lijkt word je minder ziek door omikron, maar is deze variant wel een stuk besmettelijker. Met een prik geef je niet alleen je eigen afweersysteem een oppepper, maar bescherm je ook de mensen in je omgeving die er mogelijk erg ziek van worden.”

Uitbreiden vaccinatielocaties eerder dan verwacht

Het boosteren in IJsselland gaat zó snel, dat de GGD voorloopt op de planning. “Onze prikpiek lag in week 52 en week 1, met ruim 90.000 vaccinatieafspraken per week”, vertelt Sebastiaan van Buuren, projectleider Vaccineren bij GGD IJsselland. “Een resultaat waar we als GGD IJsselland trots op zijn! Uiteraard blijven we wel gewoon doorprikken om de vaccinatiegraad verder omhoog te krijgen.” Mensen die niet naar de centrale locaties konden of wilden komen, of door een vaccinatie of besmetting korter dan 3 maanden geleden nog niet geboosterd mochten worden, kunnen zich nu dicht bij huis laten inenten. Sebastiaan: “En ook de mensen die eerst de spreekwoordelijke kat uit de boom hebben gekeken en nu – een jaar na de eerste coronaprik in Nederland – toch een vaccinatie willen, zijn natuurlijk van harte welkom op één van onze priklocaties. Ik herhaal het graag nog een keer: met een prik bescherm je niet alleen jezelf tegen ziekenhuisopname, maar ook de kwetsbare mensen om je heen.”

Locaties en openingstijden

Vanaf 20 januari openen de eerste tijdelijke locaties in Dalfsen, Kampen en Steenwijk. De weken daarna worden de overige locaties opgestart. Kijk voor adresgegevens, dagen en tijden per gemeente op ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties. De boosterprik (18 jaar en ouder) en de basisvaccinatie (1e en 2e prik; vanaf 12 jaar) zijn zonder afspraak te halen. Voor kinderen tot en met 15 jaar moet een volwassene mee. Vergeet niet een geldig ID-bewijs (ook voor kinderen) en een mondkapje mee te nemen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button