Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Blije huurders in Breezicht Zuid; eerste woningen opgeleverd

Zwolle – Vandaag hebben de eerste nieuwe bewoners van Breezicht Zuid in Stadshagen de sleutels van hun woning gekregen. Nikkels Bouwbedrijf BV heeft in opdracht van SWZ 39 duurzame sociale huurwoningen gebouwd. De eerste zes woningen zijn opgeleverd. De woningen hebben 2 of 3 slaapkamers, zijn zeer goed geïsoleerd en voorzien van balansventilatie, zonnepanelen en een warmtepomp. Er werd een paspop ingezet voor het coronaproof uitdelen van de sleutels. De komende weken worden ook de andere woningen opgeleverd.

“Ik heb veel zin om hier te gaan wonen!” -Nieuwe bewoonster Melissa

Gewilde woningen

Er was genoeg animo voor de woningen. Egbert Haas, projectmanager van Breezicht Zuid begrijpt dit wel. “Het is voor kleine gezinnen steeds aantrekkelijker om in Stadshagen te wonen. Op fietsafstand van de stad, steeds meer voorzieningen dichtbij en mooi groen”. Ook duurzame nieuwbouw blijkt in trek. “Het is voor SWZ maar ook voor huurders belangrijk dat er duurzaam en toekomstbestendig gebouwd wordt, zodat de energierekening laag blijft en we een bijdrage leveren aan een beter klimaat”.

Gebied Breezicht

SWZ gaat door met het bouwen van duurzame huurwoningen in het gebied Breezicht, Stadshagen. Vorige week is de eerste paal geslagen voor het project Breezicht Duinen. Nikkels Bouwbedrijf BV bouwt hier in opdracht van SWZ 32 woningen, waarvan er 2 bestemd zijn voor WMO. Naar verwachting worden deze woningen in het najaar van 2021 opgeleverd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button