Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bibliotheek voor meer dan de helft leeg

Nog 3 dagen, en dan gaat de Stadkamer bibliotheek in de Diezerstraat verhuizen. Om alles leeg te krijgen, mogen de leden alle boeken 8 weken lang lenen. En daar wordt gretig gebruik van gemaakt. Al meer dan de helft van de boeken is weg.

Stadkamer bibliotheek Zwolle Centrum Diezerstraat - Foto: ©Joey Bisschop
Stadkamer bibliotheek Zwolle Centrum Diezerstraat – Foto: ©Joey Bisschop

Van Diezerstraat naar gemeentehuis

Op 31 december om 16.00 uur sluit de Stadkamer na bijna 30 jaar haar deuren aan de Diezerstraat. Na de jaarwisseling wordt direct gestart met het inpakken van de boeken. Zodat op 25 januari de deuren van de bieb weer open kunnen in het gemeentehuis aan de Grote Kerkplein.

In het gemeentehuis komen direct bij de ingang  de receptie, het biebcafé en de in- en uitleen . Eén verdieping hoger, in de burgerzaal, kunnen de leden straks alle boeken terugvinden.

Geert van de Wal, communicatieadviseur van de Stadkamer vertelt: ‘We willen het zelfde serviceniveau blijven bieden aan onze klanten. Dat betekent dat we het allemaal iets krapper op moeten zetten. De stellingen wat dichter op elkaar en wat meer boeken in de kast. Want kunnen kiezen uit veel boeken, daar gaat het op bij onze klanten’.

 

Stadkamer bibliotheek Zwolle Gemeentehuis Grote Kerkplein - Foto: ©Joey Bisschop
Stadkamer bibliotheek Zwolle Gemeentehuis Grote Kerkplein – Foto: ©Joey Bisschop

Locatie Zeven Alleetjes en ZARA

De Stadkamer moet per 31 december uit de Diezerstraat locatie omdat de gemeente het pand heeft verkocht aan de modewinkel de ZARA. Deze zal er voor de zomer haar deuren openen.

 

De bibliotheek zelf zal maar tijdelijk in het gemeentehuis zitten. Zodra het voormalige GGD gebouw aan de Zeven Alleetjes volledig asbestvrij is, kan het verbouwd worden tot een mooie nieuwe ruimtelijke Stadkamer. De verwachting is dat begin 2017 de Stadkamer kan verhuizen naar haar definitieve locatie. Een dat is meer dan een  jaar later dan gepland door de hoeveelheid gevonden asbest in het Zeven Alleetjes pand.

 

Stadkamer bibliotheek Zwolle Nieuwe Locatie Zeven Alleetjes - Foto: ©Joey Bisschop
Stadkamer bibliotheek Zwolle Nieuwe Locatie Zeven Alleetjes – Foto: ©Joey Bisschop

 

 

 

Back to top button