EconomieNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Bewoners voor oude KPN kantoor; opnieuw kantoor naar woningen omgebouwd

Zwolle – Opnieuw krijgt een kantoorgebouw in Zwolle een woonbestemming. Het al meer dan 8 jaar leegstaande oude KPN pand aan de Burgemeester Roelenweg 2 is daartoe verkocht.

De in april van dit jaar opgerichte BV Roelenweg heeft het ‘Roelenstaete’ pand aangekocht en is van plan het gebouw te transformeren naar woningen. Het Roelenstaete heeft een oppervlakte van circa 4.803 m² kantoorruimte en ligt aan de rand van het oude stadscentrum en naast de oprit van de A28. Aan de overzijde van de weg zijn onlangs nieuwe studentenflats gebouwd op een plek waar voorheen Taxi Centrale Zwolle was gevestigd. Hiermee krijgt dit deel van Zwolle steeds meer een woonbestemming.

In 2015 is in Zwolle het eerste kantoor naar woningen omgebouwd. Het ging toen om het voormalige kantoorpand van het Openbaar Ministerie aan de Burgemeester Drijbersingel. Dit pand met een oppervlakte van 4.000 m2 is getransformeerd naar 82 woningen en direct volledig verhuurd.

Hieruit blijkt wederom de enorme behoefte aan woonruimte in Zwolle. De komende jaren groeit de Zwolse bevolking volgens de prognoses door naar 140.000 inwoners. Om in de woningbehoefte te voorzien zijn 6.000 extra woningen voor de 1e 10 jaar nodig plus 4.000 extra woningen voor de
periode erna tot 2040. De transformatie van kantoorlocaties en panden naar woningen is één van de oplossingen voor de woningnood. Omgebouwde kantoren zijn met name interessant voor sociale woningbouw, woningen voor studenten en starters, empty nesters, expats, aanbod voor pas afgestudeerden/young urban professionals en voor senioren. In Zwolle liggen kansen om voor deze doelgroepen naar inschatting honderden woningen in getransformeerde kantoren te realiseren.

27460145476_1cac416e76_z

Gerelateerde artikelen

Back to top button