CoronavirusKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bevrijdingsdag 2021 online

Zwolle – Op 5 mei 2021 valt er vanaf 13.00 uur naar de stream te kijken van het Overijsselse Bevrijdingsfestival. En wel op de website www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl. Ze openen met het ontsteken van het Vrijheidsvuur. Daarna volgt er een online programma met Willie Wartaal, Sticks, Pjotr, Micah en Julia, Rico en Guan, Minka, Joya Mooi en meer… Met Typhoon bezoeken ze Museum de Fundatie. En natuurlijk gaat hij ook optreden!

Leonie ter Braak gaat tijdens 2 talkshows dieper op het thema vrijheid in. Onder andere Sticks schuift aan, stadsdichter Sarah Lucassen draagt voor en Arlette Swartjes kookt de overheerlijke vrijheidssoep van Yvette van Boven en daagt iedereen uit om mee te doen. Willie Wartaal brengt een bezoek aan het Dominicanenklooster in Zwolle en gaat hier in gesprek met Broeder Jozef. De veertien Bevrijdingsfestivals bieden op 5 mei een gezamenlijk online programma aan met meer dan 200 optredens en activiteiten. Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser zijn tijdens deze editie de Ambassadeurs van de Vrijheid.

Hang de vlag uit op 5 mei en kijk mee! Houd de website in de gaten voor het complete uitzendschema. Bevrijdingsfestival 2021

Ook vòòr 5 mei zijn er verschillende activiteiten gepland, zoals het online Theater na de Dam op 3 en 4 mei, een programma voor basisscholen en middelbare scholen in april en van 1 t/m 5 mei kan iedereen in de stadsparken van Zwolle (Dadaïstische) poëzie in de bomen zien hangen die aanzet tot gesprek. Daarnaast heeft ANNO, museum in de maak, een audiotour ontwikkeld langs 7 bijzondere locaties in Zwolle met historische betekenis.

Gerelateerde artikelen

Back to top button