Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Beursvloer Zwolle: 60 Zwolse bedrijven en 50 maatschappijelijke organisaties vonden elkaar

In totaal 60 Zwolse bedrijven en 50 maatschappelijke initiatieven vonden elkaar gisteravond op Beursvloer Zwolle in poppodium Hedon. Ze maakten onderling 90 matches, die samen een waarde van 67.000 euro vertegenwoordigen.

Beursvloer Zwolle is een evenement voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Alle handel geschiedt met gesloten beurzen. Er wordt gehandeld in producten, diensten en kennis; over geld wordt niet gesproken. De ideale match is als beide partijen iets voor elkaar kunnen betekenen. Bedrijven bieden bijvoorbeeld materialen, computers, ruimtes of organisatieadvies aan. Maatschappelijke organisaties kunnen bijvoorbeeld een sportdag, workshop, optreden of hun netwerk en kennis aanbieden.

Maatschappelijke waarde

De ‘goedkoopste’ match was deelname aan een training voor 95 euro, de duurste was een licentie voor een softwareprogramma ter waarde van 12.500 euro. De totale investering die het Zwolse bedrijfsleven gisteravond op de Beursvloer deed in de maatschappij, was 67.000 euro. De matches die zijn gemaakt, worden binnen nu en twaalf maanden uitgevoerd.

Superaanbieders

Op de Beursvloer zijn ook altijd vier geselecteerde bedrijven aanwezig met een opvallende aanbieding. Dit jaar waren dat Fietsjoe, Wegener/De Peperbus, De Werkelaar en Storm Financial Recruitment. Stichting Sportpark Marslanden en stichting Het Langhuis deden goede zaken met Wegener. Ze krijgen beide een hele pagina advertentieruimte in de Peperbus. Arbopositief wordt door De Werkelaar geholpen met het ontwerp van een nieuwe huisstijl en het leveren van drukwerk. COC, Zonnesteen, Blinde Ambitie en Eureka worden door Storm Financial Recruitment geholpen bij het vinden van een fondsenwerver. Daarnaast mag stichting Lezen en Schrijven vier maal de trainingsruimte van Storm gebruiken. Fietsjoe gaat bewoners van de Zonnehuisgroep meenemen in de Fietsjoe.

Lekker

De leerlingen van het Greijdanus College verzorgden het onthaal, compleet met bijzondere cakes en assistentie bij de garderobe. Zij lieten hiermee niet alleen zien wat zij in hun mars hebben, maar ook dat je als maatschappelijke organisatie prima de rol van ‘aanbieder’ op de Beursvloer kunt vervullen.
De hapjes die werden verzorgd door Sligro en LizzBizz Catering zijn gedurende de avond geserveerd door leerlingen van Landstede Event Actief.

Samenwerking

Beursvloer Zwolle werd mede mogelijk gemaakt door mediapartner Wegener Media en gastheer Hedon Zwolle. Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! wordt gesubsidieerd door Gemeente Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button