Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bert Dijkink presenteert zijn tweede stripboek over de Luciennacht

Zwolle – Zwollenaar Bert Dijkink heeft woensdagmiddag in Kunstgalerie het Langhuis het stripboek Luciennacht gepresenteerd. Het is het tweede stripverhaal van Bert Dijkink over een periode uit de geschiedenis van Zwolle.

Het stripboek speelt zich ad in de nacht van 12 op 13 december 1416. In die nacht wordt in Zwolle een einde gemaakt aan de macht van de gilden door de oude elite die hun gezag willen herstellen. Dit tweede stripverhaal van Bert Dijkink over een episode uit de geschiedenis van Zwolle speelt zich af in een economisch voorspoedige tijd.

Met veel gevoel voor de historie beschrijft hij de aanloop naar deze bloedige zwarte bladzijde in de geschiedenis van Zwolle. Omdat het om een stripverhaal gaat speelt natuurlijk een liefdesverhaal mee, een romance tussen de zoon van de slager die aan het hoofd van de gilden staat en de dochter van de burgemeester Snavel die de oude orde wil herstellen.

Met zijn kennis van de geschiedenis van Zwolle, hoe Zwolle er rond 1400 uitzag en hoe de mensen in die tijd gekleed waren, heeft hij een getrouw beeld gegeven van het leven en de politieke beroeringen van die tijd. Maar het is een stripverhaal en dus geen saaie geschiedenis, maar een spannend verhaal van een liefde tussen twee mensen die tot een verschillende laag van de bevolking horen en waarvan het niet correct is dat ze elkaar ook maar zien.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button