KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Berkum wint krap bij Noordscheschut

Zwolle – Berkum heeft bij Noordscheschut met 0-1 gewonnen en bezegelde daarmee de degradatie van de thuisclub uit de Hoofdklasse B. In een van beide kanten matige wedstrijd kwam Berkum na rust uit een penalty op voorsprong en die konden de Zwollenaren vasthouden tegen een vlijtig maar ineffectief Noordscheschut.

“Het moest van ver komen, maar we wisten dat het hier niet gemakkelijk zou worden,” constateerde Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Het belangrijkst is dat we de punten hebben gepakt en dan maakt het me nu niet zoveel uit hoe we winnen.”

Hobbelveld

Er leek een droomstart in de maak voor Berkum toen Johnsen Bacuna al na enkele minuten met een voorzet Martijn Brakke bediende, maar de Zwolse spits kwam centimeters tekort om voor een snelle openingsgoal te zorgen. Vervolgens gebeurde er lange tijd bijzonder weinig voor beide doelen. Berkum kwam op het hobbelveld
qua combinatievoetbal niet goed uit de verf en had moeite om de bal in eigen ploeg te houden. De Zwollenaren zorgden voor druk via rushes van de goed spelende Frank van der Burg, maar kwamen niet verder dan enkele schoten die over of naast zeilden. Noordscheschut slaagde er aan de andere kant ook niet in om gevaar te
stichten en Berkum-keeper Huib Veurink kwam geen moment in problemen.

Na de hervatting ging het al snel mis voor de thuisclub. Julian de Ruiter stuurde rechtsback Van der Burg weer op pad waarna de Berkum-verdediger werd getorpedeerd in het strafschopgebied. Dat leverde een penalty op, die onberispelijk door captain Marc van der Meulen binnen werd geschoten: 0-1.

Pressie

In de rest van de wedstrijd probeerde de thuisclub pressie te zetten door alles naar voren te rossen en door te jagen op de afvallende bal, maar daarbij bleef de Zwolse defensie goed op de been. Ook toen de druk in het laatste kwartier toenam werd het niet echt kritiek voor de bezoekers, die zelfs kansen op een grotere voorsprong lieten liggen. Zo kwam Bacuna net tekort voor het Drentse doel en mikte Ivar Nijboer bij een goede schietkans naast. In de absolute slotfase mochten de Zwollenaren echter niet mopperen toen Robin Sikken van dichtbij hopeloos over knalde.

Het hard werkende Berkum is door deze krappe maar verdiende winst twee plekken opgeschoven naar de achtste plaats in de Hoofdklasse B en heeft zo opnieuw een belangrijke stap gezet richting veilige haven. Noordscheschut daarentegen moet het volgend seizoen een klasse lager gaan proberen de weg omhoog weer te vinden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button