Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVV Berkum

Berkum tuint er in tegen HZVV

Zwolle – Berkum is op eigen terrein met 1-3 onderuit gegaan tegen HZVV in een wedstrijd waarin persoonlijke fouten de doorslag gaven. Hoewel er, zeker in de slotfase, meer in zat voor de thuisclub bleven de Zwollenaren met frustrerend lege handen achter.

“Vóór rust gaven we niet thuis. Daarna hadden we echt mogelijkheden, maar er zat een te groot verschil tussen de eerste en de tweede helft,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. HZVV-coach Gert van Duinen zag dat zijn ploeg het slim had aangepakt. “In de eerste helft hebben we goed gebruik gemaakt van de ruimtes en Berkum in de omschakeling pijn gedaan. Daarna stonden we continu onder druk en zijn we af en toe gelukkig geweest, toen had het ook 2-2 kunnen worden.”

Terugspeelbal

In de openingsfase had Berkum de overhand met goed combinatiespel en HZVV kroop al snel door het oog van de naald toen een terugspeelbal van Daan Wijma door keeper Hidde Streutker te laat werd opgemerkt. Tot opluchting van de Drentse ploeg ging de bal echter nét naast. Berkum kreeg daarna kansjes via Chris van der Meulen, Jonathan van Marle en Marc van der Meulen maar gescoord werd er niet.

Na een half uur kwam HZVV er beter in en moest Berkum-doelman Huib Veurink een aantal keren handelend optreden. De bezoekers sloegen echter toe toen Kelly Joao, na onnodig Berkums balverlies op het middenveld, in het strafschopgebied in schietpositie kwam en met een schuiver in de verre hoek voor 0-1 zorgde. De thuisclub was daardoor kennelijk van slag, want slechts enkele minuten later werd er niet scherp verdedigd. Joao was daardoor op links iedereen te snel én te slim af en Yoran Popovic kon het karwei afmaken: 0-2. Nog vóór rust had Berkum dichterbij kunnen komen, maar Johnsen Bacuna knalde in kansrijke positie hoog over.

Kopbal over

Na rust zette Berkum druk maar een kopbal van Van Marle ging over en even later haalde keeper Streutker een inzet van Van Marle knap uit de hoek. Ook bij doelpogingen van invaller Michel van Aggele greep doelman Streutker effectief in. Met nog zo‘n 20 minuten te gaan kwam de thuisclub eindelijk dichterbij, toen een voorzet van Van Aggele werd afgerond door Chris van der Meulen: 1-2. Direct daarna maakte Berkum-doelman Veurink een schot van de uitgebroken Joao knap onschadelijk en Berkum leek vlak voor tijd zelfs nog langszij te komen, maar een inzet van Bacuna werd door HZVV-verdediger Wijma uit de doelmond gekopt.

Berkum bleef met een fel slotoffensief op jacht naar de gelijkmaker, maar kreeg in de slotminuten het deksel op de neus. Enkele minuten voor het officiële einde van het duel kreeg verdediger Rico Wolven een rode kaart en moest Berkum met 10 man verder. Toen de bij vlagen ongrijpbare Kelly Joao ruim in blessuretijd ook nog de 1-3 binnen kon leggen was dat de genadeklap voor de Zwollenaren. Door deze nederlaag, die de ploeg van trainer Hoekstra toch echt aan zichzelf te wijten had, is Berkum nu gezakt naar een vijfde plaats in de Hoofdklasse B. Volgende week wacht opnieuw een thuiswedstrijd, en wel tegen ACV dat nu op een achtste plek staat.

Berkum-HZVV, 28 september 2019
Eindstand: 1-3 (0-2)
Scheidsrechter: Jerôme Vries
Doelpunten: 34. Kelly Joao (0-1), 37. Yoran Popovic (0-2), 72. Chris van der Meulen (1-2), 90+4. Kelly Joao (1-3),
Gele kaarten: Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna (Berkum), Alex Zomer, Fabian Stevens, Jan Hup (HZVV)
Rode kaart: Rico Wolven (Berkum)
Opstelling Berkum: Huib Veurink, Rico Wolven, Dennis Horstman (67. Roy van der Stouwe), Jorben Nieuwenhuis, Marc van der Meulen, Jason Huisman, Björn Bakker (86. Kelvin Groothand), Thom Kooke (46. Michel van Aggele), Chris van der Meulen, Jonathan van Marle, Johnsen Bacuna
Opstelling HZVV: Hidde Streutker, Daan Wijma, Alex Zomer, Yannick Manusiwa (68. Reza Hosseini), Kelly Joao, Yoran Popovic, Fabian Stevens (73. Lorenzo Valente), Jan Hup, Luke Millar (77. Romano Djababoe), Sander Džemidžic, Noah ten Brinke

Gerelateerde artikelen

Back to top button