Nieuws uit ZwolleSport

Berkum simpel voorbij Go-Ahead

Berkum heeft uit bij Go-Ahead Kampen met 1-3 gewonnen, waarbij de Zwollenaren het ondanks een geïmproviseerde opstelling redelijk makkelijk hadden.

“Goed gespeeld, we stonden er vandaag echt als team,” constateerde Berkum-coach Willem Brouwer. “De jongens die als vervanger hebben gespeeld deden het goed, dat geeft vertrouwen voor de komende nacompetitie.” Collega-trainer Jan Korte van Go-Ahead zag dat zijn ploeg verdiend had verloren. “Berkum was de beste ploeg met veel snelheid voorin. Achterin zijn wij juist kwetsbaar, we hebben onze handen vol gehad,” aldus de oefenmeester van de thuisclub.

Schorsingen en blessures

Berkum begon door de nodige schorsingen en blessures met diverse spelers die meestal niet op een basisplaats kunnen rekenen, maar liet vooral in de eerste helft prima spel zien. Vanaf de aftrap werd er veel druk gezet en ook defensief oogde het spel van de Zwollenaren solide. Al na twee minuten leek Berkum op voorsprong te gaan komen toen William Potkamp spits Chris van der Meulen aan de linker kant vrij voor het Kamper doel zette. De Zwolse topscorer haalde uit met rechts maar zag zijn inzet hoog over vliegen. Direct daarna kreeg Nick Bakker het aan de andere kant voor elkaar om de bal in een soortgelijke situatie nóg hoger over te jassen, doch even later stelde Berkum orde op zaken. Na een onschadelijk gemaakte corner werd Van der Meulen door Jasper Bolt met een fraaie dieptepass op pad gestuurd. Chris liep tegenstander André Timmerman er finaal uit, waarbij de Kamper rechtsback ook nog eens onderuit ging, en schoot beheerst de 0-1 in de hoek.

Nadat Jurrian Zandbergen uit een fraaie aanval over het Berkum-doel kopte was het even later weer raak aan de andere kant. Bij een potje prijsschieten, met kansen voor diverse spelers, schoot Frank Hoolsema tegen keeper Tim Noordman op. Uit de rebound werkte Potkamp echter alsnog de 0-2 binnen, waarbij de bal wel van richting werd veranderd via het lichaam van verdediger Timmerman. In het vervolg van de aantrekkelijke eerste helft kregen beide ploegen kansen, maar Zandbergen schoot een aantal keren hoog over het Zwolse doel terwijl collega Madih Doufikar na een fraaie passeeractie slechts het zijnet vond. Bij Berkum was Van der Meulen na krap een half uur net niet alert genoeg, zodat keeper Noordman redding kon brengen.

Niet gretig genoeg

De tweede helft was als kijkspel een stuk minder, omdat de thuisclub niet gretig genoeg was en Berkum vooral nog op heel houden leek te spelen. Berkum-doelman Mathijs Bouwhuis onderscheidde zich met een aantal prima reddingen op schoten van Zandbergen en Kevin Smit, terwijl bij de bezoekers Van der Meulen opnieuw een schot gepakt zag door keeper Noordman. Tien minuten voor tijd had Zandbergen mazzel dat hij er met slechts een gele kaart van af kwam na een zware overtreding op Chris van der Meulen, maar uit de daarop volgende vrije trap kogelde Jasper Bolt fraai de 0-3 binnen. Go-Ahead kreeg even later een eretreffer door Smit, maar verder liet Berkum het niet komen zodat het bij een verdiende 1-3 bleef. In de slotminuten werd het duel ontsierd door een onnodige schermutseling tussen Van der Meulen en Edwin Starke, waarbij de laatste reageerde met een slaande beweging. Dat kwam de routinier op een rode kaart te staan, terwijl Van der Meulen geel kreeg.

Doordat ook koploper DOS ’37 won kan Berkum alleen nog via de nacompetitie de felbegeerde terugkeer naar de Hoofdklasse binnen halen. De Zwollenaren spelen het eerste duel in dat ‘competitietoetje’ thuis op 16 mei tegen PKC uit Groningen, dat vandaag de derde periodetitel in de 1e Klasse E greep.

Go-Ahead Kampen-Berkum, 2 mei 2015

Scheidsrechter: Gerrit Fikkert
Eindstand: 1-3 (0-2)
Doelpunten: 11. Chris van der Meulen (0-1), 19.William Potkamp (0-2), 83.Sander Bolt (0-3), 85. Kevin Smit (1-4)
Gele kaarten: Lauwand Suleiman, Chris van der Meulen (Berkum), Jeroen van den Bosch, Jurrian Zandbergen (Go-Ahead Kampen)
Rode kaart: Edwin Starke (Go-Ahead Kampen)
Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Jordi Lemmens, Jasper Koekoek, Lauwand Suleiman, Sander Bolt, Frank Hoolsema (81. Romano Luhukay), Ruud Wellenberg (78. Razi Kanseyo), Chris van der Meulen, William Potkamp (76. Jaouad Akloud), Ricardo Kuijer

Opstelling Go-Ahead Kampen: Tim Noordman, André Timmerman, Edwin Starke, Jeroen van den Bosch, Laurens van Keulen, Kevin Smit, Arjan Wiegers, Murat Acikgoz (79. Matthijs van der Geest), Nick Bakker (74. Nick Hendriks), Jurrian Zandbergen, Madih Doufikar

Gerelateerde artikelen

Back to top button