Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum pakt Flevo Boys op zwakke punten

Verslag: Theo Kölker

Zwolle – Berkum heeft op eigen terrein met 4-2 gewonnen van Flevo Boys en maakte daarbij goed gebruik van de kwetsbare punten in de Emmeloordse verdediging. Na een 3-0 tussenstand kwamen de bezoekers nog wel terug met twee knappe tegengoals, maar tegen het slot gingen de Zwollenaren alsnog met de verdiende winst strijken.

“We hebben de mogelijkheden goed benut, al was na de 3-2 het zelfvertrouwen even weg. Onze vierde goal viel uit een corner, ook dáár trainen we op,” stelde Berkum-trainer Raymond Schuurman vast. Coach Kevin Waalderbos van Flevo Boys zag dat zijn ploeg defensief tekort schoot. “Berkum maakte goed gebruik van de kwetsbaarheid in onze laatste linie. In de eerste helft was het bij ons te passief en te slordig.”

Capituleren

Berkum leek al direct de score te openen toen Johnsen Bacuna op het Emmeloordse doel afvloog maar hij speelde de bal iets te ver voor zich uit, waardoor keeper Rodney Rosink in kon grijpen. Even later leek een terugspeelbal in diens doel te ploffen maar in de 20e minuut moest de Flevo Boys-sluitpost alsnog capituleren. Marc van der Meulen speelde Bacuna goed aan en nu knalde de Berkum-spits de bal in de hoek: 1-0. Flevo Boys trachtte wat terug te doen maar verder dan schoten van afstand kwam de polderploeg in die fase niet. Dat lukte Berkum na een half uur wél, toen back Yoram Zandvliet op rechts goed voorwerk verrichtte en Bacuna in staat stelde om voor 2-0 te zorgen. De Zwollenaren lieten vervolgens nog enkele kansen liggen en verzuimden zo al vóór rust het duel in het slot te gooien.

Gretig

Dat leek direct na de hervatting wél te gaan lukken toen een fraaie aanval via Jorben Nieuwenhuis, Marc en Chris van der Meulen uiteindelijk werd afgerond door de gretige Michel van Aggele: 3-0. Kort daarop kwamen de bezoekers echter terug toen Madih Doufikar op fraaie wijze Timon Rorije bereikte, die de bal over Berkum-keeper Dominic van Hoof in de hoek krulde en zo de 3-1 op zijn naam bracht. Nadat aan de andere kant doelman Rosink met zijn vingertoppen Zandvliet van een goal afhield kwam Flevo Boys in de 69e minuut wéér dichterbij. Doufikar speelde zijn opponent uit en stuurde de bal met een fraaie curve in de hoek van het Berkum-doel: 3-2.

Flevo Boys zette daarna nog een tandje bij in de aanval en het was een periode ‘billen knijpen’ voor de thuisclub, al ontsnapte de polderploeg in de 84e minuut opnieuw maar net aan een eigen doelpunt. Een minuut later viel de beslissing toen verdediger Jasper van der Stouw uit een corner hard de 4-2 binnen kopte. Daarna was het gedaan met de dadendrang van de bezoekers en ging Berkum verdiend als winnaar van het veld. De Zwollenaren zijn daardoor enkele plekken opgeschoven naar een zevende plaats in de Hoofdklasse B en deden dus prima zaken.

Berkum-Flevo Boys, 17 november 2018
Eindstand: 4-2 (2-0)

Scheidsrechter: Franklin Berg

Doelpunten: 20. Johnsen Bacuna (1-0), 31 Johnsen Bacuna (2-0), 48. Michel van Aggele (3-0), 52. Timon Rorije (3-1), 69. Madih Doufikar (3-2), 85. Jasper van der Stouw (4-2)

Gele kaart: Timon Rorije (Flevo Boys)

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jorben Nieuwenhuis, Rico Wolven (90. Patrick van der Veen), Yoram Zandvliet, Jasper van der Stouw, Jasper Bremmer, Marc van der Meulen, Björn Bakker (65. Hoeseb Yakob), Chris van der Meulen, Michel van Aggele (83. Yannick Kaluzi), Johnsen Bacuna

Opstelling Flevo Boys: Rodney Rosink, Roelof Strikwerda, Lars Klijnstra, Richard Scholten (46. Johan Tiems), Arnoud Post, Madih Doufikar, Frank Post (46. Duane Tjen-A-Kwoei), Aran Nijboer (77. Jarno van der Wal), Timon Rorije, Ivar Span, Aron Strengholt

Gerelateerde artikelen

Back to top button