Nieuws uit ZwolleSport

Berkum pakt eerste punt bij Genemuiden

Zwolle – Berkum pakte het eerste punt in dit seizoen door bij SC Genemuiden met 1-1 gelijk te spelen in een streekderby met kansen én flinke fouten van beide kanten. De thuisclub speelde bijna een helft met een man minder, maar Berkum kwam juist daarna een paar keer goed weg toen Genemuiden de paal van het Zwolse doel trof.

“Ik ben blij met het eerste punt, maar aan de andere kant denk ik dat we er meer uit hadden kunnen halen als we het slimmer hadden uitgespeeld,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. “We zijn in ieder geval van de nul af en ons voetbal was veel beter dan vorige week, dus daar kunnen we verder mee.”

Fraai afstand

In de openingsfase stuitte de Zwolse vleugelspits Giorney Rojer op Genemuiden-doelman Hidde Streutker, maar even later kwam Yoran Popovic aan de andere kant, na een strakke voorzet van Rens van Benthem, centimeters tekort. Na bijna een kwartier nam Berkum fraai afstand. Uit een prima combinatie kwam de bal via Finn van Kommer bij Mike van Ekeren, die het karwei beheerst afmaakte: 0-1.

Berkum kon daar echter niet lang van genieten. Nog geen vijf minuten later nam Genemuiden een corner, waarna de bal via Berkum-verdediger Robert Talens in het eigen doel belandde en de ongelukkige 1-1 een feit was. Berkum-doelman Huib Veurink onderscheidde zich vervolgens door een kiezelharde afstandspegel van Sijmon Eenkhoorn te stoppen en vlak voor rust smoorde een vrije trap van Nourredine Boutzamar net vóór het Zwolse strafschopgebied in de Berkum-muur.

Tweede gele prent

Binnen vijf minuten na de hervatting sneed Genemuiden zichzelf lelijk in de vingers toen Boutzamar, die al een keer op de bon was geslingerd, Marc van der Meulen onderuit schoffelde. Dat leverde de Genemuider middenvelder, na veel misbaar, zijn tweede gele prent van de middag op en dus moest de thuisclub met 10 man verder.

Ondanks dat ondertal leverde de thuisclub daarna echter prima werk, waarbij vooral Popovic steeds gevaarlijker werd. Berkum ontsnapte een aantal keren met hulp van de paal aan een achterstand, maar had vijf minuten voor het slot pech toen invaller Johnsen Bacuna vlak voor het Genemuiden-doel een flinke kans niet kon verzilveren.

Aan Berkum-zijde konden de meesten wel leven met deze remise en het eerste punt in de nieuwe competitie. Doordat de concurrentie echter won staat Berkum nu wél onderaan in de 4e Divisie B, maar de verschillen zijn nog alleszins overbrugbaar.

SC Genemuiden-Berkum, 10 september 2022

Eindstand: 1-1 (1-1)

Scheidsrechter: Robin Brinkman

Doelpunten: 14. Mike van Ekeren (0-1), 18. Robert Talens (1-1) (eigen doel)

Gele kaarten: Frank van der Burg, Giorney Rojer, Robert Talens (Berkum), Nick Buitink (Genemuiden)
Rode kaart: Noureddine Boutzamar (Genemuiden) (2 x geel)

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Jorben Nieuwenhuis (79. Bas van Wijnen), Dennis Horstman, Robert Talens (65. Alex van Hoesel), Frank van der Burg, Marc van der Meulen, Lars van Gerner (65. Ivar Nijboer), Mike van Ekeren, Martijn Brakke (84. Twan Knul), Giorney Rojer, Finn van Kommer (65. Johnsen Bacuna)

Opstelling Genemuiden: Hidde Streutker, Nick Buitink, Rick Doorn (88. Ryan van Lente), Jens Jurn Streutker, Arend van de Wetering, Noureddine Boutzamar, Sijmon Eenkhoorn (60. Osama Ben Kaddour), Thijs Dekker (65. Jur van Dalfsen), Bart Jan Brouwer, Yoran Popovic, Rens van Benthem (60. Kay Velda)

Gerelateerde artikelen

Back to top button