KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum moet punten pakken bij NSC Nijkerk

Zwolle – Berkum speelt op dinsdagavond 24 mei uit bij het al gedegradeerde NSC Nijkerk en zal daar de punten moeten pakken om boven de nacompetitiestreep te blijven.

“We hebben nog twee of drie punten nodig, dus dat zal daar moeten gebeuren,” kondigt Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen aan. “Maar ik verwacht geen gemakkelijke wedstrijd. Ondanks dat ze laag staan heeft NSC best een aardige ploeg en thuis hebben we het er lastig genoeg mee gehad.”

Verrassend

NSC zit al vrijwel het hele seizoen in de kelder van de Hoofdklasse B, maar pikte af en toe toch een punt mee. Verrassend genoeg gebeurde dat onder meer tegen twee titelkandidaten, want in april speelde het team van trainer John Kamphuis knap met 1-1 gelijk bij Genemuiden en begin mei kwam er in eigen huis tegen koploper Urk met 2-2 ook een vooraf niet verwachte remise uit de bus.

Daarna kreeg NSC echter het definitieve zetje naar de 1e Klasse toen de ploeg bij DETO met 3-1 onderuit ging. NSC kwam daar in de vierde minuut verrassend op 0-1 door Dean Lourensz, die een blunder van de DETO-keeper afstrafte. Zes minuten later was het echter alweer gelijk en daarna nam DETO het heft in handen, wat nog vóór rust tot de 2-1 leidde. In de tweede helft kregen de Tukkers een uitgelezen kans om de voorsprong via een penalty te vergroten, maar NSC-doelman Theodoros Velanas stopte de strafschop en pakte ook de rebound. Een kwartiertje voor het slot werd het echter alsnog 3-1 en was rechtstreekse degradatie voor NSC een feit.

Domper

Berkum liet de laatste weken een voorzichtig herstel zien. Thuis werd met 1-0 gewonnen van Eemdijk en met 1-1 gelijkgespeeld tegen DETO, waarna een 0-1 overwinning werd behaald bij Noordscheschut. Vervolgens verloor de ploeg van trainer Arno Hoekstra echter in eigen huis met 1-2 van Volendam, dat daarmee weer terug in de kampioensrace kwam. Vooraf leek die uitslag, gezien de stand op de ranglijst, niet zo verrassend maar het resultaat was toch een behoorlijke domper. Volendam combineerde beter, maar Berkum creëerde zeker zo veel kansen en toen de Zwollenaren vijf minuten voor tijd op 1-1 kwamen door Bas van Wijnen leek een kostbaar punt voor het grijpen. Direct daarna viel echter de 1-2 toen een schot via de lat en de rug van de ongelukkige keeper Huib Veurink in het Berkum-doel ketste.

Berkum staat nu op de 10e plek in de Hoofdklasse B en heeft nog steeds niet voldoende afstand van de nacompetitieplaatsen genomen. Dat moet dus liefst in Nijkerk al gebeuren, maar Berkum zal het daar dan wél beter moeten doen dan in de thuiswedstrijd tegen NSC in november, toen de Zwollenaren niet verder kwamen dan een 1-1 remise.

De wedstrijd NSC Nijkerk-Berkum wordt dinsdag geleid door scheidsrechter Teun van Pelt uit Hilvarenbeek, die op Sportpark De NSC Burcht aan de Luxoolseweg 32 in Nijkerk om 19.30 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button