Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum mikt Heino uit beker

Zwolle – Berkum heeft in de strijd om de Districtsbeker Oost met 1-3 gewonnen bij Heino en gaat daardoor verder naar de kwartfinale van het bekertoernooi. De Zwollenaren kregen het tegen het slot nog lastig, maar beslisten het duel vlak voor tijd.

“We kwamen er moeilijk door en vooral in de tweede helft was het tempo te laag,” constateerde Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Ik ben dus niet tevreden over ons spel, maar we zijn een ronde verder en dat was natuurlijk de doelstelling.”

Penalty

Na wat plaagstootjes over en weer in de openingsfase leek Berkum na krap een kwartier de openingstreffer in de schoot geworpen te krijgen. Na een blunder bij het uitverdedigen in de Heinose defensie kwam Frank Hoolsema in balbezit, die vervolgens onderuit ging in het strafschopgebied. Dat leverde een ogenschijnlijk wat gemakkelijk gegeven penalty op voor de bezoekers, maar die profiteerden daar niet van want Chris van der Meulen knalde de strafschop naast.

De thuisclub leek een serieuze kans te krijgen toen Jesper Schokker razendsnel op het Zwolse doel af vloog, maar hij vond keeper Dominic van Hoof op zijn weg die adequaat ingreep. Nadat Hoolsema een kans liet liggen door, vrij voor het Heino-doel, tegen keeper Rico Magsino te knallen nam Berkum met een half uurtje op de klok alsnog afstand. Mark Bloemendaal nam een vrije trap van net buiten het strafschopgebied en Hoeseb Yakob tikte vervolgens van dichtbij de 0-1 binnen.

Kopbal onderschept

Na de hervatting werd het er voor het niet al te talrijke publiek niet aantrekkelijker op doordat het spel rommeliger en het temp lager werd. Na 10 minuten onderschepte Van der Meulen echter een kopbal van Heino-verdediger Jeroen Bos, waarna hij Bloemendaal aanspeelde. De Berkum-spits ontdeed zich efficiënt van zijn bewaking en zorgde voor 0-2. De bezoekers leken het daarna zo wel goed te vinden maar een kwartiertje voor het slot kreeg Heino aansluiting. Toen de Berkum-defensie er niet in slaagde om op te ruimen kon Luc Fakkert uithalen voor de 1-2 en rook de thuisclub haar kans om het duel alsnog naar zich toe te trekken.

Nadat een harde knal van Luck van der Burg in de handen van keeper Van Hoof belandde kropen de Zwollenaren enkele minuten later door het oog van de naald. Een kopbal van de Berkum-verdediging belandde maar net naast het eigen doel, maar Heino wist niets uit de daarop volgende corner te halen. Het was juist Berkum dat toen toe kon slaan omdat vrijwel de hele thuisploeg voor het Zwolse doel stond en Bacuna en Van der Meulen bij een uitbraak alle ruimte kregen. Chris van der Meulen maakte aan de onzekerheid een einde door, twee minuten voor tijd, de bal hard in de hoek achter keeper Magsino te jagen: 1-3.

Heino-Berkum, 6 maart 2018 (1/8e finale Districtsbeker Oost)
Eindstand: 1-3 (0-1)
Scheidsrechter: Patrick Voogsgeerd
Doelpunten: 33. Hoeseb Yakob (0-1), 56. Mark Bloemendaal (0-2), 74. Luc Fakkert (1-2), 88. Chris van der Meulen (1-3)
Gele kaarten: Timo ter Haar, Mark Bloemendaal (Berkum), Kevin Roddenhof (Heino)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jason Huisman (64. Youp Kok), Dennis Horstman, Jordi Lemmens, Jasper Bremmer, Hoeseb Yakob, Björn Bakker, Chris van der Meulen, Ruud Wellenberg (66. Timo ter Haar), Mark Bloemendaal, Frank Hoolsema (46. Johnsen Bacuna)
Opstelling Heino: Rico Magsino, Jeroen Bos, Paul van Dijk, Kevin Roddenhof (77. Kay Ruiter), Luc Fakkert, Mohamed Kifeta (58. Jasper Smeenk), Rik Keijzer, Marius Deckers (66. Robin Gerritsen), Luck van der Burg, Jesper Schokker, Bram Eijkelkamp

Gerelateerde artikelen

Back to top button