Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum geeft twee punten weg tegen AZSV

Zwolle – Berkum heeft in de laatste wedstrijd van het seizoen 2018-2019 met 2-2 gelijk gespeeld tegen AZSV. De Zwollenaren stonden twee minuten voor het slot nog met 2-0 voor maar gaven de winst daarna volkomen onnodig weg, zodat AZSV voor de negentiende keer op rij toch nog ongeslagen bleef.

“Heel veel gecreëerd, prima gespeeld en dan wordt het na 2-0 vóór toch nog gelijk, dat is zuur en jammer,” vond Berkum-trainer Raymond Schuurman. AZSV-coach Davy de Jong zag dat zijn ploeg het lang moeilijk had. “Berkum maakte het speelveld klein en was gevaarlijk in de omschakeling, terwijl wij geen grote kansen konden creëren. Uiteindelijk viel hij nog twee keer goed, na de 2-1 geloof je er weer in.”

Op de kruising

In de eerste helft liet AZSV prima spel zien met vlot lopende combinaties, maar de bezoekers stichtten voorin opmerkelijk weinig gevaar. Berkum was na een kwartier zelfs dicht bij een voorsprong maar uit een corner belandde een knal van captain Marc van der Meulen op de kruising. De Zwolse aanvoerder stond even later echter alsnog aan de basis van de openingstreffer, toen hij knap doorzette en een mannetje of drie passeerde. De bal werd vervolgens panklaar afgeleverd bij Johnsen Bacuna, die daarna geen moeite had om de 1-0 binnen te leggen.

AZSV bleef druk zetten en leek enkele keren dicht bij de gelijkmaker, maar kwam op de beslissende momenten toch tekort.. De Aaltenaren hadden pech toen een harde vrije trap van Max Jansen op de lat knalde en zagen ook dat Berkum-keeper Dominic van Hoof enkele keren knap ingreep na inzetten van vlak voor zijn doel.

De tweede helft was nog maar net begonnen toen AZSV-doelman Jasper te Kolste een uitbraak van Bacuna stuitte en direct daarna keerde hij maar nét een schot van de Berkum-spits, maar nog in dezelfde minuut sloeg Bacuna alsnog toe: 2-0.

Riante kansen

AZSV was daarna lang niet meer zo dreigend en Berkum kreeg enkele riante kansen op uitbreiding van de marge. Zo dook Bacuna enkele malen alleen voor het Aaltense doel op, maar een hattrick zat er voor hem deze middag niet meer in. De Zwollenaren leken daarmee AZSV op de eerste nederlaag sinds half november te gaan trakteren, maar die vlieger ging niet op. Met nog enkele minuten te gaan was de Berkum-defensie niet scherp genoeg en Sjoerd te Boekhorst profiteerde daarvan door voor 2-1 te zorgen. Ook daarna bleef de thuisploeg achterin niet attent genoeg, zodat Robin Thuss in de blessuretijd nog de gelijkmaker kon scoren: 2-2.

Berkum eindigt daardoor met 41 punten uit 30 duels als zevende in de Hoofdklasse B. Na een wat moeizame eerste seizoenshelft, waarin de ploeg van trainer Raymond Schuurman 15 punten pakte en daarmee maar nét boven de gevarenzone stond, hebben de Zwollenaren zich goed hersteld waardoor de veilige haven al relatief snel werd bereikt. AZSV sluit een fraai seizoen als vierde af, maar staat ondanks een indrukwekkende ongeslagen serie uiteindelijk toch met lege handen.

Berkum-AZSV, 25 mei 2019
Eindstand: 2-2 (1-0)
Scheidsrechter: Jesse Rozendal
Doelpunten: 19. Johnsen Bacuna (1-0), 47. Bacuna (2-0), 89. Sjoerd te Boekhorst (2-1), 90+2. Robbin Thuss (2-2)
Gele kaart: Max Jansen (AZSV)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dennis Horstman, Patrick van der Veen, Rico Wolven, Marc van der Meulen, Jasper Bremmer (54. Hoeseb Yakob), Jason Huisman, Björn Bakker, Thom Kooke (75. Silvan Kersbergen), Michel van Aggele (67. Yannick Kaluzi), Johnsen Bacuna
Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Max Jansen (62. Yeftha Nyamsangya), Niek te Veluwe, Robbin Thuss, Joost Rasing (46. Yordi Orriëns), Jonathan Goosen, Bram Rensing, Sjoerd te Boekhorst, Kars Vierwind (46. Erwin Nieuwboer), Giovanni Malawau