Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Berkum eerste met Gouden Gezonde Voetbalkantine

Zwolle – VV Berkum heeft als eerste club in Nederland de titel ‘Gouden Gezonde Voetbalkantine’ in Nederland binnen gehaald! Die prijs is de bekroning van het al in 2015 bij Berkum ingezette beleid om de leden en supporters in het clubhuis een gezond én lekker assortiment aan consumpties aan te bieden.

“Het was een ‘hell of a job’ om die titel binnen te halen, het Voedingscentrum heeft ons steeds weer beoordeeld op allerlei kleine details,” kijkt projectleider Martin Verdoorn van Berkum terug. “Maar het is natuurlijk minstens zo belangrijk hoe we hier nu verder mee gaan. We moeten ieder jaar weer laten zien dat we aan deze standaard voldoen, dus we moeten het scherp houden.”

Vorig jaar deed Berkum, als onderdeel van het project ‘Zwolle Gezonde Stad’, met haar concept ‘Voetbalvitaminen’ een gooi om als eerste club de titel ‘Gouden Gezonde Voetbalkantine’ binnen te halen. In de sportnotitie van de Gemeente Zwolle staat de doelstelling dat er in 2019 zes Zwolse sportkantines met een gezond aanbod het zilveren of bronzen keurmerk zouden moeten hebben. De titels zijn te behalen door een gezond kantine-aanbod én door verantwoord beleid, dat door het Voedingscentrum is getoetst. In het project ‘Zwolle Gezonde Stad’ heeft Berkum bij de andere verenigingen een adviserende rol.

Berkum biedt elke week een assortiment van fresh lemonades, broodjes gezond, bruine bollen, ontbijtkoek en vers fruit aan. De Zwolse hoofdklasser is er zo in geslaagd om het ‘traditionele’ kantine-aanbod in balans te brengen met het nieuwe, gezonde assortiment.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren