Nieuws uit ZwolleVoetbalVoorpagina

Berkum-DETO gestaakt na zware blessure

Zwolle – De thuiswedstrijd van Berkum tegen DETO Twenterand is, toen er nog maar een half uur was gespeeld, bij een 0-1 tussenstand gestaakt nadat Berkum-spits Chris van der Meulen zwaar geblesseerd met een ambulance van het veld moest.

Moeite

De Zwollenaren hadden al direct veel moeite met de goed spelende bezoekers en konden daar maar weinig tegenover stellen. Berkum-keeper Jasper de Visser moest al snel alles uit de kast halen om spits Bas Postma van scoren af te houden maar een minuut of 10 later moest de Zwolse sluitpost alsnog capituleren. Bij een corner voor DETO werd er niet goed ingegrepen en de meegekomen verdediger Tom Koelman kon de 0-1 binnen koppen. Vlak daarna kwam Berkum goed weg toen middenvelder Coplan Soumaoro opdook voor het Berkum-doel. Zijn inzet kon worden met de voet worden gekeerd door doelman De Visser, waarna een schot van Hans Matti via de paal van de Berkum-goal naast vloog.

Abrupt einde

DETO voetbalde gemakkelijker door de linies dan Berkum, dat voorin heel weinig gevaar wist te stichten, en het wachten was op een weerwoord van de Zwollenaren. In de 30 e minuut kwam er echter een abrupt einde aan de wedstrijd toen Chris van der Meulen van achteren onderuit werd geschoffeld door Soumaoro. Dat kwam de
DETO-speler op een gele kaart te staan, maar al direct bleek ook dat het letsel bij Van der Meulen zeer ernstig was. De Berkum-topscorer moest even later met een ambulance het veld verlaten om naar het ziekenhuis te worden gebracht. Scheidsrechter Tim Visser had het duel inmiddels al tijdelijk stilgelegd en daarna werd besloten dat de wedstrijd niet zou worden hervat. Wanneer het resterende uur van Berkum-DETO Twenterand zal worden ingehaald wordt later bekend gemaakt.

Berkum-DETO Twenterand, 18 april 2022
Tussenstand: 0-1 (wedstrijd gestaakt in 30 e minuut)
Scheidsrechter: Tim Visser
Doelpunten: 20. Tom Koelman (0-1)
Gele kaart: Coplan Soumaoro (DETO)
Opstelling Berkum: Jasper de Visser, Dennis Horstman, Marc van der Meulen, Frank van der Burg,
Alex van Hoesel, Björn Bakker, Ivar Nijboer, Robert Schonewille, Lars van Gerner, Chris van der
Meulen, Martijn Brakke
Opstelling DETO: Roberto Stopel, Mert Baglar, Tom Koelman, Koen Fleer, Tim Bongers, Hoeseb
Yakob, Tim Pothast, Hans Matti, Coplan Soumaoro, Bas Postma, Kai Wesselink

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button