Nieuws uit ZwolleSport

Berkum bekert dinsdag tegen WSV

Zwolle – Berkum speelt dinsdagavond op eigen terrein in de tussenronde van de strijd om de Districtsbeker Oost tegen tweedeklasser WSV Apeldoorn en heeft dan wat recht te zetten na de teleurstellende competitieresultaten van de laatste weken.

Traditievereniging

Bij ‘traditievereniging’ WSV, waar al bijna 100 jaar wordt gevoetbald, is er de laatste tijd in sportief opzicht overigens ook zeker geen reden tot juichen. De ploeg komt uit in de oostelijke 2e Klasse J van het zondagvoetbal en staat daar op een 11e plaats met 10 punten uit 11 duels in de lagere regionen. Afgelopen zondag kwam het team van trainer Jordy Vakkert, net als de meeste andere ploegen in deze klasse, niet in actie maar uit de vorige drie wedstrijden haalden de Apeldoorners slechts één puntje. Na een 2-2 remise bij hekkensluiter Luctor et Emergo volgden verliespartijen tegen directe concurrent VOGIDO (1-2) en plaatsgenoot Columbia (3-1). WSV bereikte de tussenronde van het bekertoernooi in november door derdeklasser SDC ’83 uit Dedemsvaart met 4-2 uit te schakelen.

Onderuit

Net als WSV kijkt ook Berkum niet bepaald terug op een vrolijk stemmende serie in de afgelopen weken want de ploeg van trainer Raymond Schuurman verloor de laatste drie wedstrijden op rij. Afgelopen zaterdag gingen de Zwollenaren met 1-0 onderuit bij AZSV in Aalten. Berkum kreeg daar na een minuut of 10 een geweldige kans om de score te openen maar liet die liggen en kwam er daarna niet of nauwelijks meer door op het moeilijk bespeelbare veld. AZSV maakte een minuut of 10 vóór rust wél een doelpunt en dat bleek achteraf genoeg, want Berkum wist het vele balbezit niet om te zetten in goals. De Zwollenaren bleven daardoor op een 12e plaats in de zaterdagse Hoofdklasse B hangen met 15 punten uit 14 duels. De ploeg heeft een wedstrijd minder op de teller dan een aantal concurrenten maar zal na de winterstop punten moeten pakken om uit die toch benarde positie te ontsnappen.

Opsteker

Winst in de bekerwedstrijd tegen WSV zou daarvoor een mooie opsteker zijn, maar Berkum kan er op rekenen dat de bezoekers flinke tegenstand zullen bieden. De Zwollenaren weten bovendien dat ze het in de vorige ronde behoorlijk lastig hebben gehad bij derdeklasser Oene, waar Berkum enkele weken geleden via een moeizame 1-2 overwinning de tussenronde maar nét wist te halen.
De bekerwedstrijd Berkum-WSV Apeldoorn wordt dinsdag geleid door scheidsrechter Jules Nelissen, die op Sportpark De Vegtlust om 20.15 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button