MuziekNieuws uit Zwolle

Benjamin Jeugd Strijkorkest wint 1e prijs bij Europees Jeugd Muziek Festival

Zwolle – Het Benjamin Jeugd Strijkorkest uit Zwolle, het jongere zusterorkest van het Britten Jeugd Strijkorkest, deed afgelopen 4 dagen mee aan het concours tijdens het 65e Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt in België. En met succes, want het orkest won de 1e prijs in de categorie kamerorkesten, strijkorkesten en symfonische orkesten.

De jury was zeer lovend over het zuivere en goede samenspel en de muzikaliteit van het orkest. Orkestleider Marco Ramirez kreeg complimenten voor de manier waarop hij het orkest had voorbereid op het concours en hoe hij de jonge musici inspireerde tot echt musiceren tijdens het juryconcert. Verder noemde de jury de houding van de musici en de uitstraling van het orkest een voorbeeld voor jeugdorkesten. De Benjaminners waren uiteraard heel blij met hun 1e prijs en deze lovende woorden van de jury.

Tijdens het Europees Muziek Festival voor de Jeugd, dat elke twee jaar plaats vindt in Neerpelt in België, komen vanuit heel de wereld jeugdorkesten en jeugdkoren naar het Festival. Gedurende 4 dagen worden overal concerten gegeven door de orkesten en koren. Ook het Benjamin Jeugd Strijkorkest gaf in totaal 4 concerten, waaronder zgn. verbroederingsconcerten samen met jeugdorkesten uit o.a. Bosnië en Zwitserland. Het was voor de musici van het Benjamin Jeugd Strijkorkest een fantastische muzikale ervaring die bovendien veel nieuwe vriendschappen heeft opgeleverd. Een prachtig voorbeeld van de kracht van muziek en het plezier van zelf een muziekinstrument bespelen.
Het Benjamin Jeugd Strijkorkest leidt jonge strijkers op in het samenspel. Wekelijks wordt op vrijdagmiddag gerepeteerd. Kijk voor meer informatie op www.hetbenjamin.nl.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button