BouwKabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Belangrijke stap voor ontwikkeling ‘Noorderkwartier’

Zwolle – Op dinsdag 1 november hebben gemeente, Rijksvastgoedbedrijf, VanWonen en DLH een intentieovereenkomst getekend. De samenwerkingspartners vormen hiermee een zogeheten ‘Eigenarencoalitie’. In de overeenkomst staan afspraken over de ontwikkeling van het ‘Noorderkwartier’. Dit is het gebied ten noorden van de historische binnenstad: het noordelijke deel van het Noordereiland en een gedeelte van Dieze.

Ombouwen

Het gebied biedt veel kansen en mogelijkheden. Nu zijn er vooral verouderde kantoorgebouwen en parkeerterreinen. De Eigenarencoalitie onderzoekt welke gebouwen kunnen blijven staan en bijvoorbeeld omgebouwd kunnen worden tot woningen en werkruimtes. Ook moet er veel groen komen in het gebied, zodat het aangenaam is om er te zijn. Verder is het de bedoeling dat het gedeelte van Dieze dat achter het gebied ligt, een betere aansluiting krijgt met de historische binnenstad.

Namens de gemeente zette wethouder Monique Schuttenbeld haar handtekening. “We zijn heel blij met deze samenwerking,” zegt Schuttenbeld, “Het wordt een bijzonder stukje Zwolle, een uitbreiding van de binnenstad als het ware. Er komen woningen – minimaal 500, maar mogelijk zelfs 800 – maar er komt ook veel ruimte voor groen en cultuur. Dat past goed bij wat er nu al is: De Librije, poppodium Hedon en Theater de Spiegel.”

Informatieavond

Deze ontwikkeling zal ongeveer tien jaar duren. Op 21 november is er in Hedon een eerste informatieavond voor wie zich betrokken voelt bij het gebied, om samen te kijken naar de uitgangspunten en mogelijkheden. Aanvang 19.30 uur. Meer informatie op jouwstukjezwolle.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button