Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Bekerfinale eindigt desastreus voor PEC Zwolle Vrouwen

Zwolle – Het is PEC Zwolle Vrouwen niet gelukt om de eerste prijs in de historie te pakken. In Rotterdam speelde het een puike wedstrijd tegen favoriet Ajax Vrouwen, was het voetballend ruim driekwart wedstrijd heer en meester, maar liep het in blessuretijd tegen een zure nederlaag aan: 2-1.

De start was veelbelovend, want al in de zesde minuut nam PEC Zwolle Vrouwen brutaal de leiding. Leonie Vliek werd aan de rechterkant van het veld weggestuurd en legde de bal perfect voor op Maxime Bennink, die Lize Kop het nakijken gaf: 0-1. Heel lang konden de Zwollenaren niet genieten van de voorsprong, want ook de eerste serieuze Ajax-aanval leverde een doelpunt op. Linda Bakker klopte op snelheid de defensie van PEC Zwolle Vrouwen op randje buitenspel en passeerde vervolgens de uitkomende Nienke Olthof: 1-1.

Ajax Vrouwen zette hierop aan en kwam via Vanity Lewerissa bijna op voorsprong, ware het niet dat haar uithaal eindigde op de lat. PEC Zwolle Vrouwen nam daarna het heft weer in handen, combineerde makkelijk, maar strandde voor het strafschopgebied. Babiche Roof was met twee schoten van afstand nog wel gevaarlijk en de grootste kans was voor doelpuntenmaakster Bennink, die eveneens van afstand het doel onder vuur nam en maar net naast schoot. Yvette van Daelen zorgde koppend nog voor gevaar, maar kon de bal niet de juiste richting meegeven.

PEC Zwolle Vrouwen begon ook sterk aan het tweede deel en speelde in rap tempo twee hoekschoppen bij elkaar, waar echter geen gevaar uit kwam. Die tweede helft stond bol van de spanning. Dat kwam het spelbeeld niet ten goede. Kansen waren schaars, hoewel Ellen Jansen het net namens Ajax Vrouwen nog wel liet bollen, maar wel na een overtreding te hebben begaan op Olthof, waardoor de treffer werd geannuleerd. Invalster Eshly Bakker leek Ajax Vrouwen vier minuten voor het sluiten van de markt de zege te bezorgen, maar Olthof voorkwam dit op voortreffelijke wijze.

In de negentigste minuut kreeg Roof nog een beste kans. De aanvoerster wist de bal wel al struikelend langs Kop te krijgen, maar kwam daarna alsnog drie Ajacieden tegen. Een verlenging leek aanstaande, maar in de laatste seconden van de blessuretijd ging het mis voor Zwolle. Een hoekschop werd in het doel gefrommeld door Lewerissa: 2-1. Tijd om te repareren kregen de Zwolse Vrouwen niet, waardoor trainer Van der Wal zijn laatste wedstrijd als coach met lege handen afsloot.

Ajax Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen: 2-1 (1-1)
Toeschouwers: 3400
Scheidsrechter: Shukrula
Gele kaarten: Akkerman
Opstellingen:
Ajax Vrouwen: Kop, Van der Most, Dijkstra, Van Es, Munsterman (52. Van de Velde), Jansen (78. E. Bakker), L. Bakker, Verhoeve, Lewerissa, Akkerman en De Sanders.
PEC Zwolle Vrouwen: Olthof, Murphy, Smid, Van Koot, Niens, L. Vliek (82. Theunissen), Asbroek, Tiemens, Roof, Van Daelen (61. Doejaaren) en Bennink (78. F. Vliek).
Scoreverloop:
6. Bennink 0-1
11. Bakker 1-1
90+3. Lewerissa 2-1

Bron
PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button