KabelkrantMuziekNieuws uit Zwolle

Bekende artiesten gaan het Dominicanenklooster in

Artiesten Babs Gons en Meindert Talma geven intiem optreden

Zwolle – Wat gebeurt er als twee artiesten zich drie dagen terugtrekken in de rust van een klooster? Vinden ze connectie met de broeders die er wonen of praten ze volkomen langs elkaar heen? Kom hun ervaringen en werk beluisteren in een intiem optreden in de bijzondere kerk van het Dominicanenklooster Zwolle.

In Songs for Mary verblijven twee artiesten, drie dagen in het Dominicanenklooster in Zwolle. Met als doel nieuwe inspiratie voor een nieuwe song. Deze song is geïnspireerd op de gesprekken met broeders, gesprek met Maria deskundige en hun tijd in klooster en Maria kapel. Met in voorgaande edities prachtige songs tot resultaat over liefde, opofferen, zoeken naar betekenis, thuiskomen en rechtvaardigheid. Met eerder al o.a. Tim Knol, Aafke Romeijn, Tangarine en Spinvis.

Babs Gons

Deze Amsterdamse schrijver, performer, host en docent is de stuwende kracht achter een flink aantal spoken word-initiatieven. Jarenlang was ze de artistiek leider van de Poetry Circle Nowhere en hield voor die tijd tien jaar lang een maandelijks podium voor jonge dichters en schrijvers in Paradiso.  Ze staat met haar werk op festivals, literaire programma’s, in musea, debatcentra en bibliotheken, draagt voor op radio en televisie en reisde ook met haar werk af naar o.a. Zuid-Afrika, Soedan, Curaçao, Suriname en Brazilië. Babs presenteert daarnaast verschillende programma’s waaronder de NK Poetry Slam, de Kindernacht van de Poëzie en sinds 2017 is ze gastvrouw van de muzikaal-literaire show Babs’ Woordsalon, waarmee ze onder andere op Lowlands en Oerol staat en die een onderkomen heeft in De Melkweg en in de Toneelschuur Haarlem.

Meindert Talma

De in Noordhorn (dorpje boven Groningen) wonende Meindert Talma groeide op in het Friese dorp Surhuisterveen. Hij bracht 18 albums uit waarvan vanaf 1999 zestien albums bij Excelsior Recordings. Ook schreef hij vier autobiografische romans, een dichtbundel en een interviewboek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button