BasketbalNieuws uit ZwolleSport

Basketbal Be Quick 28 vs LB-ZAC 2

Zwolle – Na jaren van afwezigheid in de 3e divisie wist Be Quick ’28 vorig jaar kampioen te worden en konden ze weer aansluiten bij de lokale basketbal top. In deze afwezige jaren zijn de spelers Quynten Stroop en international Sander Verbruggen geswitcht van club en zijn nu beide speler van LB-ZAC.

Be Quick ’28 zal aantreden met de vedettes Marcel Veldink en Daniel Tigelaar, waar LB-ZAC de sterspeler en promotiedivisie kampioen Brian Ten Bosch wist aan te trekken. Ook internationaal hebben beide teams niet stil gezeten. Be Quick ’28 heeft het team versterkt met Aliou Sy uit Mauritanië en Frailyn Dominguez Correa van de Dominicaanse Republiek.

Versterkt

LB-ZAC heeft ook niet stil gezeten en hebben het team versterkt met Timothy Apere uit België en een nieuwe coach, tevens oud speler van de club, Gijs Niessink. Ook dit jaar weer liegen de statistieken van Jacco Baars er niet om. Zijn harde spel maar loepzuivere driepunters zorgen voor een gemiddelde van 12.2 punten per wedstrijd.

Beide coaches gaven aan extra voorbereiding in deze wedstrijd te hebben gestoken. Theo Stel, coach van Be Quick ’28; “wij kijken erg uit naar deze wedstijd. We mogen dan wel niet spreken van een droomstart dit seizoen maar ik ben erg blij hoe we het tot nu toe gedaan hebben. We kunnen bij de meeste tegenstanders goed bij blijven en ik verwacht dan ook dat we het LB-ZAC erg moeilijk kunnen maken”.

Blessures

Gijs Niessink, coach van LB-ZAC: “we hebben helaas te maken met een aantal blessures en afwezigen. Zo is dragende kracht Thomas Bartelds langdurig geblesseerd en schitteren basisspelers Jelle Vrieleman en Jacco Verduijn in afwezigheid. Desalniettemin zijn we voorbereid op deze wedstrijd. De energie spatte er afgelopen training vanaf en Pelle Klappe kan dan ook een basisplaats verwachten aanstaande vrijdag. Als hij zijn spel van afgelopen trainingen om weet te zetten naar deze wedstrijd, kan het niet anders dan dat hij een beslissende rol in deze wedstrijd gaat spelen.”.

Graag nodigen zij iedereen uit in de basketbal tempel van Be Quick ’28, sporthal de Gerenlanden aan de Munterkamp 75 in Zwolle Zuid, waar de tip off op vrijdag 24 november 2023 om exact 21:00 uur zal plaats vinden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button