Carnaval 2016Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Bas Potjes gaat ons mooie Sassendonk promoten

Sassendonk – De 38 jarige Zwollenaar Bas Potjes is door de oud- Stadsprinsen van de Eileuvers gekozen als Prins Carnaval voor het seizoen 2016 -2017. Hij zal dit seizoen door het leven gaan als Prins Sebas I en hanteert daarbij de leus Leef, geniet & promoot ons mooie Sassendonk.

Deze leus is een subtiele verwijzing naar het beroep van de nieuwe Prins, hij promoot in winkelcentra en – straten zogenoemde A- merken. Daarbij staat het persoonlijk klantcontact voorop. Zijn bedrijf Roscom Promotie zet daarvoor tientallen medewerkers in. Waren aan de man brengen is Potjes met de paplepel ingegoten, grootvader en vader hebben jarenlang veel Zwollenaren bezocht met mobiele kruidenierswagens, beter bekend als de SRV- wagen.

In de carnavalswereld is Bas Potjes vooral bekend als lid van het gezelschap ‘De3’. Een naam die men te danken heeft aan uitbater Huub Gillessen van het in carnavalskringen populaire Swolsch Café. Tijdens carnavaleske schuimparties in dit café aan de Melkmarkt verschenen Potjes en 2 goede vrienden in badjassen, met zwembandjes om en duikbrillen op ten tonele. Het ontlokte Gillessen ooit de kreet daar heb je die drie ook weer. Een nieuwe carnavalsgroep met de naam ‘De3’ was geboren.

Naast de nieuwe Prins was ook Jos Veldman (38) lid van deze vriendengroep. Hij zal de Stadsprins de komende tijd als adjudant Zo terzijde staan, samen met adjudant Zus, Mariël Potjes (31), de jongere zus van Sebas I. De nieuwe Prins en zijn adjudanten Zus en Zo gaan dus ‘ons mooie Sassendonk’promoten. Daarbij zal, aldus het drietal vooral het accent op vooral de gezellige zondag, maandag en dinsdag van het carnavalsweekend komen te liggen. Deze dagen zijn onlosmakelijk met Vastenavond verbonden.

Zelf organiseerde ‘De3’ in het verleden ook tal van activiteiten op deze dagen, zoals de populaire 3-kamp in een voor het toenmalige café Traffic.

Bas Potjes was tien jaar geleden adjudant van de toenmalige prins Dionysos en is nu zelf dus het middelpunt van het Sassendonkse carnaval. Hij trad zaterdag op ‘zijn eigen feestje’ naar buiten, hij is namelijk al een aantal jaren lid van de organisatie van de traditionele Zittingsavond van de Eileuvers. Op deze avond werd afscheid genomen van Prins Kinne I (Sander Dol) en zijn adjudanten Neuse en Ore.

Bas is gehuwd met Rianne hun zoon heet Ruben (1,5 jaar). De beide adjudanten zijn ongehuwd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button