112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Auto te water in stadsgracht: 57- jarige bestuurder overleden

Zwolle – Een man 57-jarige man uit Wolvega is woensdagmorgen overleden nadat hij met zijn auto vanaf de rotonde van de Burgemeester Roelenweg met de Schuttevaerkade de gracht in was gereden.

De melding kwam iets na half vijf binnen bij de hulpdiensten. De politiemensen die als eerste ter plaatste waren zijn in de gracht gesprongen. Zij probeerderen de bestuurder uit de nog drijvende auto te bevrijden. Toen de auto naar de bodem van de gracht zonk moesten zij hun reddingspoging afbreken. De agenten zijn vervolgens met spoed naar het politiebureau gebracht om onderkoeling te voorkomen.

tekst gaat verder onder de foto

Eén van de agenten die het water ingesprongen was met aluminium deken om onderkoeling te voorkomen.

Brandweerduikers slaagden er even later in om de man uit de auto te halen. Op het droge hebben medewerkers van de ambulancedienst direct de reanimatie van de drenkeling opgestart. De ter assistentie opgeroepen traumahelikopter vloog een rondje rondom de Peperbus om vervolgens weer retour Groningen te vliegen. Het slachtoffer werd door de ambulancedienst met spoed in kritieke toestand naar het Isala gebracht waar hij later is overleden.

Een berger heeft samen met een duikbedrijf uit Zwartsluis de auto uit de gracht getakeld. De afdeling verkeersongevallenanalyse van de politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval.

Plaats op de kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Back to top button