Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Audio – PEC Zwolle onderuit in topper tegen MVV

Zwolle – PEC Zwolle heeft in de topper in eigen huis tegen MVV Maastricht wel de kansen, maar een doelpunt maken lukt de mannen van Dick Schreuder niet. Tegenstander MVV is in de counter wel een keer trefzeker, daardoor nemen de bezoekers uit Maastricht de drie punten mee naar huis (0-1).

Interview met Thomas van den Belt en Dick Schreuder na PEC Zwolle door Evert Jan Pasman

Voldoende kansen

PEC Zwolle begon prima aan het duel met de bezoekers uit Maastricht. Spits Tolis Vellios had binnen het kwartier twee kansen om de score te openen. Vooral zijn tweede, na veertien minuten spelen, zal hem nog door het hoofd spoken. Oog in oog met keeper Christophe Matthys raakte Vellios de bal vrij behoorlijk, maar de goalie van MVV redde bekwaam. Ook daarna waren de kansen voor PEC, met pogingen van Davy van den Berg en Thomas van den Belt. Een tegenvaller was het uitvallen van Dean Huiberts, die zich na twee tikken op de enkel liet vervangen door Chardi Landu. MVV had zich sporadisch voor het doel van Jasper Schendelaar gemeld, toch openden zij vlak voor rust de score. Uit een counter ging de bal van Sven Blummel via Melayro Bogarde in het doel: 0-1. Die tegenvaller leek al snel weer gerepareerd te wordne, maar een poging van Van den Belt ging maar net naast.

Gelijkmaker valt niet

Ook in de tweede helft was het PEC Zwolle dat de aanval zocht. En dat leverde ook kansen op, al waren het er wel wat minder dan voor rust. Zo raakte Vellios met zijn poging de paal, terwijl Landu ook heel dicht bij de gelijkmaker was. Hij had keeper Matthys al gepasseerd, maar zijn poging werd nog net voor de doellijn weggewerkt door een MVV-verdediger. PEC Zwolle probeerde het in de slotfase nog op alle mogelijke manieren. Een doelpunt maken bleek echter een te lastige opgave.

Volgende week vrijdag reist PEC Zwolle af naar Oss voor het duel met TOP Oss. De aftrap is om 20:00 uur.

PEC Zwolle – MVV Maastricht 0-1 (0-1)

Toeschouwers: 14.000

Scheidsrechter: Van der Laan

Gele kaarten: Medunjanin (PEC Zwolle), Van Helden, Remans en Kleinen (MVV Maastricht)

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Bogarde (72. Caschili), Van Polen, R. van den Berg, Van Hintum, D. van den Berg (46. Tutuarima), Van den Belt, Medunjanin (72. Lagsir), Huiberts (28. Landu), Vollios, Thy (72. Kastaneer)

Opstelling MVV Maastricht: Matthys, Van Helden, Zeegers, Waem, Schenk, Blummel, Souren, Remans (88. T. van Bommel), Kostons, R. van Bommel (68. Liveramento), Kleinen

Scoreverloop:

37. Blummel 0-1

Bron
PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button