Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoorpagina

Audio interview – Youness Namli scoorde 2-0 voor PEC Zwolle

PEC Zwolle zegeviert ook in vijfde thuiswedstrijd

Zwolle – Zaterdagavond won PEC Zwolle met 2-0 van ADO Den Haag. Youness Namli was één van de doelpuntmakers. Evert Jan Pasman sprak na afloop met hem.


Opnieuw heeft PEC Zwolle in een thuiswedstrijd gezegevierd. ADO Den Haag, dat dit seizoen juist in uitwedstrijden formidabel presteert, werd met 2-0 verslagen. De doelpunten werden voor rust al gemaakt, al had Zwolle ook na rust nog een handvol flinke kansen op meer. Piotr Parzyszek zorgde met zijn eerste competitietreffer in Zwolse dienst al na zes minuten voor de 1-0. ,,Ik was vaak dichtbij, maar heb nu eindelijk mijn eerste goal. Al had ik de bal vanavond ook mee naar huis kunnen nemen”, sprak de zelfkritische spits na afloop.

Na de eerste kans voor PEC Zwolle kon direct de goaltune worden ingestart. Nadat de Zwolse aanval in de kiem gesmoord leek te worden, kwam de bal via een Haags been voor de voeten van Piotr Parzyszek. De aanvaller had tot zijn eigen verbazing vrij baan naar het doel van Robert Zwinkels. Vol overtuiging ramde Parzyszek zijn eerste treffer van het seizoen via de onderkant van de lat binnen. Amper van de schrik bekomen, konden de bezoekers uit Den Haag de bal opnieuw uit het net halen. Dit keer was Younes Namli de gevierde man, die met een schuiver precies in de rechter benedenhoek Zwinkels voor de tweede maal kansloos liet. ADO Den Haag kwam er totaal niet aan te pas. Zwolle reeg de ene na de andere kans aaneen en ging als een tornado door de Haagse defensie. Zo gooide Philippe Sandler de truckendoos open, schoot Namli uit kansrijke posities over en naast en schoot Parzyszek oog in oog met Zwinkels op het bovenlichaam van de doelman.

De tweede helft begon minder spectaculair, al stapelden de kansen zich dieper in het tweede deel van PEC Zwolle – ADO Den Haag op. Parzyszek kreeg de grootste mogelijkheden. Na een fantastische actie van Namli, kreeg de aanvaller vanaf de middenlijn een vrije doortoch. Ook Kingsley Ehizibue was mee. Parzyszek besloot de bal collegiaal opzij te leggen, maar deed dit zo beroerd dat de rechtsback niet meer bij de bal kon komen. Niet veel later schoot de maker van de 1-0 in het zijnet. In de slotfase probeerde ADO Den Haag nog iets uit te richten, maar achterin bij Zwolle stond het als een huis, waardoor de vijfde thuiszege van het seizoen een feit was en er nu zes thuisoverwinningen (de laatste thuiswedstrijd tegen Heerenveen van vorig seizoen meegerekend) op rij in de Eredivisie zijn geboekt, een nieuw clubrecord.

PEC Zwolle – ADO Den Haag: 2-0 (2-0)
Toeschouwers: 13.030
Scheidsrechter: dhr. Van de Graaf
Gele kaarten: Meissner, Gorter en Immers (ADO Den Haag)

Opstellingen:
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis (65. Freire), Sandler, Van Polen, Saymak, Dekker, Thomas, Namli, Parzyszek (86. Israelsson) en Mokhtar (40. Ondaan).

ADO Den Haag: Zwinkels, Ebuehi, Meißner, Bakker, Meijers, Gorter, (67. Johnsen) El Khayati (80. Duplan), Immers, Becker, Falkenburg en Lorenzen (67. Hooi).

Scoreverloop:
7. Parzyszek 1-0
12. Namli 2-0

Gerelateerde artikelen

Back to top button