Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Asfalteringswerkzaamheden Burg. Roelenweg

2013-zwolle-logo

De reconstructie stadsentree Burgemeester Roelenweg nadert de voltooiing. Aannemer Schagen werkt aan de laatste werkfasering. In het weekeinde van vrijdag 20 juni vanaf 19.00 uur t/m zondag 22 juni aanstaande voeren wegwerkers asfalteringswerkzaamheden uit aan de Burg. Roelenweg, Schuttevaerkade en het noordelijk deel van de Pannekoekendijk. Gedurende de activiteiten zijn de rijbanen afgesloten voor het autoverkeer. Het dubbelzijdig fietspad blijft toegankelijk voor het fietsverkeer.

Auto

Ook tijdens de asfalteringswerkzaamheden blijft de Zwolse binnenstad prima bereikbaar. Vanuit noordelijke richtingen (Groningen/Leeuwarden) worden automobilisten op de A28 via verkeersborden geadviseerd om afslag 20 Zwolle-Noord te nemen. Vanuit zuidelijke richtingen (Amersfoort/Apeldoorn), wordt men geadviseerd om afslag 18 Zwolle-Zuid te nemen. Vanaf de Burg. Drijbersingel richting de A28 Amersfoort/Apeldoorn kan men rijden via de Rembrandtlaan, Blaloweg en de Katerdijk. Vanaf de Pannekoekendijk richting de A28 Meppel kan men rijden via de Katerdijk, Blaloweg en de Westenholterallee.

Fiets

Met de fiets blijft de binnenstad tijdens de werkzaamheden prima bereikbaar. Fietsers vanuit de wijken Holtenbroek en Stadshagen richting het centrum en omgekeerd, kunnen over het nieuwe dubbelzijdig fietspad Burg. Roelenweg rijden. Fietsers richting de Schuttevaerkade kunnen oversteken op de rotonde. Vanaf de Schuttevaerkade en Burg. Drijbersingel richting de Pannekoekendijk moeten fietsers omrijden via de Dijkstraat, Buitenkant, Jufferenwal en Kamperpoortenbrug.

Bereikbare binnenstad

De reconstructie van stadsentree Burgemeester Roelenweg is één van de diverse samenhangende maatregelen, die de gemeente Zwolle van 2012 t/m 2016 aan de westkant van het Zwolse centrum uitvoert, om de Zwolse binnen(stad) beter bereikbaar te maken. Van maart tot medio juli dit jaar is de herinrichting van de Burg. Roelenweg in uitvoering. Overlast en tijdelijke verkeersmaatregelen zijn onvermijdelijk. De gemeente en de samenwerkingspartners spannen zich in om de overlast voor iedereen zo beperkt mogelijk te houden. Op website www.zwolle.nl/roelenweg vindt men meer informatie over de plannen en uitvoering van Reconstructie stadsentree Burgemeester Roelenweg.

Gerelateerde artikelen

Back to top button