Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Arts en missioloog Breetvelt vertelde over geloven in Afrikaanse context

Woensdagochtend vertelde arts en missioloog Dr. J.N. Breetvelt voor een publiek van meer dan 40 geïnteresseerden over het geloven in de Afrikaanse context.

Gezondheid en ziekte en het Afrikaanse denken

Breetveld ging dieper in op het onderwerp gezondheid en ziekte en het denken daaromtrent binnen de Afrikaanse context. In de westerse wereld wordt een ziekte voornamelijk benadert als een bedreiging voor individueel, lichamelijk welzijn, terwijl er in de Afrikaanse context wel vier verschillende benaderingen van gezondheid bestaan. Eén van deze oorzaken van een ziekte kan in de Afrikaanse context liggen in de relationele sfeer. Maar ook de medische zending, armoede, globalisering, ongelijkwaardige man/vrouw verhoudingen, en economische ongerechtigheid en de kerkelijke benaderingen spelen een rol. Breetveld wist tijdens de lezing dit goed te illustreren met voorbeelden over de benadering van de ziekte Aids op het Afrikaanse continent. 

De lezing werd georganiseerd voor de Lezing Gespreksgroep 50-plus in de Oosterkerk in Zwolle. De spreker Dr. J.N.Breetvelt heeft een jarenlange ervaring als arts en missioloog in diverse gebieden van Afrika. Hij geeft thans nog o.a. een cursus Niet-Westerse Christelijke Theologie aan de cursus Theologische Vorming in Apeldoorn.

Oosterkerk

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button