KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Andrea Kuiper-Vos nieuwe directeur van Natuur en Milieu Overijssel

Zwolle – Andrea Kuiper-Vos (35) wordt de nieuwe directeur-bestuurder van Natuur en Milieu Overijssel. Andrea start per 1 september bij de organisatie die in september ook haar 50-jarig bestaan viert. Ze volgt hiermee Matthijs Nijboer op. De afgelopen tien jaar was Andrea werkzaam bij Vogelbescherming Nederland.

“Ik vind het belangrijk dat we niet alleen maar praten over hoe dingen anders kunnen, maar vooral ook samen te laten zien dat het anders kan”, vertelt Andrea, die zich de afgelopen jaren bij Vogelbescherming Nederland bezighield met de opgaven in het landelijk gebied. Ze is blij dat ze nu in haar eigen provincie Overijssel aan de slag kan met opgaven op het gebied van klimaat, een groene leefomgeving en circulaire economie.

“Natuur en Milieu Overijssel is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een sterke organisatie die voor veel verschillende partijen en personen een vertrouwde partner is om samen mee te werken. Ik heb er veel zin in om samen met alle medewerkers ervoor te zorgen dat Natuur en Milieu Overijssel impact blijft maken.”

“Natuur en Milieu Overijssel is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een sterke organisatie.” Andrea Kuiper-Vos, directeur-bestuurder NMO

 

Jong talent

De Raad van Toezicht is verheugd om na een gedegen selectieprocedure een opvolger voor Matthijs Nijboer te hebben gevonden: “Ondanks dat de organisatie nu bijna vijftig jaar bestaat, is de missie nog steeds erg actueel en hebben we behoefte aan een frisse blik op onze uitdagingen. Met Andrea halen we een jong talent binnen, die zowel de Raad van Toezicht als de afvaardiging van de medewerkers tijdens het sollicitatieproces heeft overtuigd met haar inhoudelijke kennis, haar energie en haar vermogen om te verbinden. We kijken met vertrouwen naar onze toekomst”.

Over Natuur en Milieu Overijssel

Natuur en Milieu Overijssel zet zich in om Overijssel mooier en duurzamer te maken. Samen met overheden, bedrijven en inwoners werkt de organisatie aan een provincie waar inwoners nu en later genieten van een groene leefomgeving. Dit doen ze met projecten zoals de Groene Lopers, ondersteuning van lokale energie-initiatieven en Circulair Ambachtsnetwerk WaardeRing. Kijk voor meer informatie op www.natuurenmilieuoverijssel.nl .

Gerelateerde artikelen

Back to top button