Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Alamo Race Track brengt Hawks naar Hedon

“Een van ’s lands meest eigenzinnige en originele bands” schreef muziekmagazine OOR in de recensie van Alamo Race Track haar vierde album. Het werk, dat de naam Hawks draagt, is nog ingetogener, donkerder en meer gelaagd dan zijn succesvolle voorganger Unicorn Loves Deer. Vrijdag 15 mei laat de Amsterdamse band bezoekers in Hedon onderdompelen in het sfeervolle nieuwe materiaal. Support is er van Douglas Firs.

Na de release van het derde album en veelgeprezen Unicorn Loves Deer speelt Alamo Race Track in stad en land, trekt de theaters in voor twee producties met theatermaker Jakop Ahlbom en verzorgt de band de muziek bij How Long Is Now van het dansgezelschap Conny Janssen Danst. Alamo Race Track bouwt een eigen studio in een loods aan de rand van Amsterdam om er een jaar lang te werken aan het vierde album. Het resultaat, opgenomen in SSE Noord met producer Frans Hagenaars, is meer dan ooit een bandplaat. Hawks is een album waar de groep van begin tot eind met zijn allen aan heeft gewerkt en daarmee het meest veelzijdige en diepgaande werk tot nu toe.

Douglas Firs

Het is nog maar twee jaar geleden dat Douglas Firs ons uit het niets koud pakte met zijn uitstekende debuutalbum Shimmer & Glow, een verzameling songs die afwisselend deed denken aan een rootsy Nick Drake en een melancholieke The Band. Wat een weg heeft Douglas Firs sindsdien afgelegd. Op The Long Answer Is No gaat Douglas Firs verder dan ooit te voren, zowel muzikaal als tekstueel. De rockers rocken harder, de ballads graven dieper, en de sound is breder, gevarieerder, rijker.


ALAMO RACE TRACK
Support: DOUGLAS FIRS

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Vrijdag 15 mei
Open : 20:00 uur
Aanvang : 20:30 uur
Entree : € 14,00

Kaarten voor dit optreden zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl en bij Plato in Zwolle.

 

Hedon Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button