Natuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Al fietsend met twee honden de aarde rond

Zwolle – Een wereldreis op de fiets klinkt als een uitdaging? Voor Gijs & Annebeth uit Zwolle is dit straks werkelijkheid. Zij gaan namelijk samen met hun twee honden Huub & Liska de wereld over fietsen. Een tocht door weer & wind, meerdere continenten en vele culturen.

Pan-American Highway

Na maanden van voorbereidingen ruilen zij hun vertrouwde woning in voor twee fietsen en gaan zij komend voorjaar de wereld rond fietsen. Het vertrek vindt plaats vanuit Zwolle waarna zij hun weg gaan vervolgen door Europa om vervolgens de Pan-American Highway te gaan fietsen die loopt van Alaska tot onderaan het puntje van Chili. Het plan is om gemiddeld 100 kilometer per dag te gaan fietsen en rond te komen met een gemiddeld budget van 20 euro per dag.

Huub en Liska

Fietsen met een doel

De wereldreis van meer dan 35000 kilometer zal niet zonder betekenis zijn, met deze reis proberen zij namelijk meer bewustheid te creëren rondom de impact van reizen op het milieu en het dierenleed wat er wereldwijd plaatsvind. Met hun reis en blog hopen zij de lat lager te leggen voor andere reizigers en willen zij laten zien dat het mogelijk is om duurzamer en met dieren te reizen. Ook zal er geld gaan worden ingezameld voor een goed doel dat waterfilters verspreid in rampgebieden.

Green Travel Guru

Green Travel Guru is een reisblog gefocust op bewust en avontuurlijk reizen. Gecreëerd om anderen te inspireren en te informeren.

Klik hier om Gijs en Annebeth te volgen tijdens hun reis

Gerelateerde artikelen

Back to top button