AssendorpNieuws uit ZwolleSportVoetbal

Acht buitenlandse jeugdteams komen voetballen in de Pierik

Zwolle – Voetbalclub SV Zwolle organiseert op zaterdag 15 juni een internationaal jeugdtoernooi onder de naam ‘SV Zwolle Cup 2019′. Naast negen clubs uit Nederland komen er ook acht teams uit het buitenland naar Sportpark Marslanden om te strijden om de beker.

Het toernooi, speciaal voor de jeugd tot en met 11 jaar, wordt voor het eerst gehouden. Teams uit Zwolle, Dalfsen, Heeten, De Wijk, Deventer, Lelystad, Leiden, Hoofddorp en Bingelrade gaan de sportieve strijd met elkaar aan. Maar er komen ook teams uit het buitenland naar de Pierik. Onze westerburen zijn goed vertegenwoordigd met drie ploegen uit Hamburg, Goldenstedt en Ganderkesee. Ook een team van de voetbalschool van Liverpool uit Algerije komt naar Zwolle.

Door al die nationale en internationale deelname is het toernooi volgens de trotse organisator Peter Rosseau nu al een groot succes. “Door promotieacties op buitenlandse Facebooksites kwamen er zoveel inschrijvingen binnen dat we extra velden moesten creëren. We hebben nu alleen nog plek voor JO9- en JO10-teams.”

De buitenlandse teams worden op vrijdag 14 juni warm onthaald. Op het terrein van sportpark Marslanden zullen vrijwilligers van SV Zwolle ervoor zorgen dat er genoeg tenten staan en dat het de leiders en spelertjes aan niets ontbreekt. Alle spelers krijgen een leuke herinnering aan het toernooi.

SV Zwolle nodigt alle voetballiefhebbers uit om te komen kijken. De eerste wedstrijden starten om negen uur ’s ochtends en de laatste zullen eindigen rond vijf uur. “Voetbalplezier staat bij onze gezellige familieclub voorop. We hebben leuke activiteiten voor de kinderen en gaan er samen een fantastische dag van maken,” aldus Rosseau.

Gerelateerde artikelen

Back to top button