Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

9e weekend KiKaRoW startte in Zwolle bij ZRZV

Zwolle – Onstuimig weer! En toch vertrok zaterdagochtend om 9 uur het KiKaRoW Rondje NL vanaf de aanlegsteiger van de Zwolsche Roei- en Zeilvereeniging richting Assen. Deze etappe ging alleen The Vin het water op, de zeeroeiboot, van KiKaRow. Helaas konden de plaatselijke roeiers niet mee vanwege de harde windvlagen. In tegenstelling tot de de bemanning van The Vin die enkele reis naar Assen met de wind werd meegevoerd zouden de roeiers van ZRZV ook weer terug moeten tegen de wind in. Te riskant, aldus de voorzitter van de vereniging.

Met de 1400 kilometer lange KiKaRow tocht wordt geld ingezameld voor het onderzoeksproject ‘LATER’ van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. De teller staat momenteel op € 206.687-

Roeiverenigingen

Onder de naam KiKaRoW Rondje NL wordt in veertien weekenden 1400 kilometer langs ruim 45 roeiverenigingen afgelegd. Leden van roeiverenigingen roeien als ploeg of individueel een deel van het traject mee en laten zich sponsoren. Ook veel roeiverenigingen die niet aan de route liggen hebben inzamelacties gehouden. Roeivereniging ZRZV houdt 1e Pinksterdag een inzamelingsactie. Tijdens de roei regatta wordt deelnemers gevraagd het inschrijfgeld voor de Zwolsche Vecht Regatta te doneren voor het goede doel.

Foto © RTV Focus Zwolle

The Vin

Het hart van de tocht vormt zeeroeiboot The Vin, mede bemand door roeiers die inmiddels genezen zijn van kanker, en internationaal gelauwerde roeiers. The Vin startte zaterdagochtend bij de Zwolse Zeil- en Roeivereniging in Zwolle.

Zwolle – Groningen

The Vin roeide vorige week, met wisselende bemanningen, van Arnhem naar Deventer en daags nadien van Deventer naar Zwolle. De roeiers kwamen zaterdagmiddag aan op de Vaart in Assen. Zondag wordt er verder geroeid naar Groningen.

Het is de negende etappe van het KiKaRoW Rondje NL. De tocht eindigt 14 juli in Utrecht waar het Prinses Maxima Centrum is gevestigd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button