KabelkrantNieuws uit ZwolleRegioZorg & Welzijn

70 BSO’s in Overijssel zetten in op gezond eten tijdens de zomervakantie

Zwolle – Maandag overhandigde Roy de Witte, Gedeputeerde van de provincie Overijssel, het eerste Gezonde Smikkelweek pakket aan BSO van Columbus Junior in Nijverdal. Maar liefst 70 BSO’s in Overijssel doen mee aan de Gezonde Smikkelweek: een week lang spelenderwijs groente leren kennen.

Alle BSO’s die meedoen ontvangen deze week op locatie kratten met verse groenten activiteiten, zoals een pakket om van zwarte bonen brownies te maken en een Zintuigenspel waarmee ze gemaskerd onbekende groenten als chayotes en zwarte tomaat ontdekken.

Landelijke Gezonde Smikkelweek

De Gezonde Smikkelweek is een initiatief van sociale onderneming Spoony om kinderen voedselvaardiger te maken door spelenderwijs te koken, bakken, proeven en spelen met groenten op de BSO. Het wordt mede mogelijk gemaakt door overheidsprogramma Jong Leren Eten en 16 partners die allen zonder winstoogmerk meedoen. Dit jaar doen landelijk bijna 600 BSO’s mee, dat zijn ruim 50.000 kinderen! Elk kind krijgt bovendien een vakantie-doeboek mee naar huis met gezonde en leuke eetspelletjes.

Samenwerking in Overijssel

Voor de Gezonde Smikkelweek in Overijssel hebben de organisaties Jong Leren Eten Overijssel, provincie Overijssel (Sociale Kwaliteit), GGD Twente en GGD IJsselland, Natuur-en milieu Overijssel en alle (JOGG) gemeenten in Overijssel de handen in een geslagen.

Kijk voor meer informatie op www.gezondesmikkelweken.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button