EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

500ste medewerker voor McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle

Ruimere openingstijden, groei gasten en vernieuwingen

Donderdag 20 juli werd Ilona van Veldhuizen uit Zwolle door McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle in het zonnetje gezet omdat zij deze maand van start is gegaan als 500e medewerker van de fastservice organisatie. Door de groei van het aantal gasten, de vernieuwingen in de restaurants en de ruimere openingstijden groeit ook het aantal medewerkers bij de organisatie.

Werkgelegenheid creëren

Franchisenemer Sjoerd-Jan Feenstra is erg trots op deze mijlpaal: “Mensen realiseren zich vaak niet hoe groot ons team is. Op een drukke zondag staan wij bijvoorbeeld in ons restaurant in Zwolle-Noord met meer dan 55 medewerkers om onze gasten te bedienen. En met onze ruime openingstijden heb je bijna 7 dagen per week 24 uur per dag mensen nodig. En dat vind ik geweldig. We doen er echt toe als lokale organisatie op de arbeidsmarkt en creëren volop werkgelegenheid in deze regio.”

30 procent van de nieuwe medewerkers komt ‘via via’ binnen

Ryanne Beijer, HR-manager van McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle vertelt iets meer over de organisatie: “Wat ik bijzonder en mooi vind, is dat 30 procent van de mensen die bij ons in dienst komt, dit doet door een tip van iemand die al werkzaam is bij ons. Dat zegt toch iets over de organisatiecultuur en de investeringen die wij doen in onze medewerkers. Als hecht team samenwerken, veel leuke activiteiten buiten het werk om en de flexibiliteit in de werktijden zijn de meest gehoorde antwoorden op de vraag wat het werken bij McDonald’s zo leuk maakt. Ook Ilona beaamt dat op de vraag waarom ze voor McDonald’s Zwolle heeft gekozen als bijbaan: “Ik ben nog maar net begonnen maar het leuke aan werken bij McDonald’s is de gezelligheid en het samenwerken met elkaar.”

Van 15 tot pensioenleeftijd

“Wat ook bijzonder is om te zien, is de diversiteit in medewerkers. Zo is onze oudste medewerker 61 jaar oud en ruim 17 jaar in dienst. Daarnaast starten er maandelijks 15-jarigen met hun allereerste bijbaantje. Er werken veel studenten en scholieren voor een extra zakcentje na schooltijd en vergeet ook vooral niet de groep moeders die graag werkt tijdens de schooluren van hun kinderen. Daarnaast is er volop ruimte voor jonge managementtalenten en werken wij met participanten. Er werken bij McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle ongeveer net zoveel mannen als vrouwen en de meeste medewerkers werken parttime. Als HR-manager komen er dag in dag uit interessante vraagstukken op je pad. En vandaag vieren wij dat, met Ilona in ons team, de teller op 500 medewerkers staat. Daar mag je als organisatie best even bij stil staan en trots op zijn,” aldus de HR-manager.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button