Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

5 jonge Sperwers op nest in Zwolle geringd

Maandagochtend zijn in Zwolle jonge Sperwers geringd door een natuurorganisatie. Gewapend met een ladder werden de jonge vogels één voor één van het nest gehaald om geringd te worden.

De 5 jonge Sperwers zijn onlangs geboren in een bosachtige passsage in Zwolle. Nauwelijks zichtbaar door hun schutkleuren zitten ze op een nest hoog in de boom.

De Sperwer is één van de kleinere roofvogels. Ze broeden van april tot juli. Sperwers, eens schuchtere bosvogels, komen tegenwoordig steeds vaker voor in dorpen en steden. Ze broeden het liefst in monotone naaldbossen of in loofbossen met een florerende ondergroei van struiken. De mannetjes hebben het vooral gemunt op kleine zangvogels, zoals mussen, de vrouwtjes doen zich te goed aan lijsters en duiven.

Het gaat overigens goed met de natuur rondom Zwolle. Een paar dagen eerder troffen de verslaggevers een moeder vos aan met twee jonge vosjes die nadat ze omkeken zich snel uit de voeten maakten. Te snel voor de foto! En ook de zeearend, die op dit moment bij Kampen zit, is onlangs in Zwolle gespot.

Gerelateerde artikelen

Back to top button