Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Deltion kampioenschappen

Het Deltion College organiseert donderdag 30 oktober de Deltion kampioenschappen. Tijdens dit evenement gaan ruim 100 studenten van 15 mbo-opleidingen de uitdaging aan, om Deltion kampioen in hun vakrichting te worden. Met dit initiatief wil Deltion studenten stimuleren om hun vakmanschap te tonen en hen voorbereiden op de regionale en/of landelijke finales van Skills Heroes.

Skills Heroes zijn de vakwedstrijden voor het mbo, georganiseerd door Skills Netherlands. Tijdens de Deltion Kampioenschappen wordt gebruik gemaakt van de wedstrijd- en beoordelingstools van Skills Netherlands. Daarnaast worden de studenten net als bij de wedstrijden van Skills beoordeeld door vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven. De regionale- en landelijke finales van Skills Heroes vinden door het hele land plaats. Deltion is 10 en 11 december het decor voor 16 landelijke finales. Skills Netherlands zet zich al jaren in om vakmanschap en het beroepsonderwijs op nationaal en internationaal niveau te promoten. In opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft Skills Netherlands een groot aantal vakwedstrijden voor het vmbo en mbo ontwikkeld.

Nieuw dit jaar is de mbo-vakwedstrijd Internationaal ondernemen. Deltion heeft deze wedstrijd in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vormgegeven. Acht teams bestaande uit twee studenten maken een plan van aanpak om een product te exporteren naar Duitsland. Het Deltion team dat wint, mag meedoen aan de landelijke finale van Skills Heroes op Deltion. De landelijke winnaars gaan o.a. op handelsmissie met Lilianne Ploumen, Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Op 30 oktober zijn om 16.00 uur zijn de Deltion kampioenen bekend en worden de prijzen uitgereikt door Jan Brink, wethouder Gemeente Zwolle en Marc Otto, lid College van Bestuur Deltion College. Alle deelnemers ontvangen een certificaat als bewijs van deelname en een herinneringsmedaille. De winnaars ontvangen een beker, bloemen en een plek op de Walk of Fame. De Walk of Fame is de sterrenboulevard van het Deltion College. Meer informatie staat op WalkofFame. De Deltion kampioenschappen vinden donderdag 30 oktober van 8.30 tot 16.00 uur plaats op de campus van het Deltion College, Mozartlaan 15 in Zwolle. De organisatie is in handen van tweedejaars studenten van de mbo-opleiding Horeca. Eén van de onderdelen van deze opleiding is het organiseren van een evenement.

Gerelateerde artikelen

Back to top button