Koningsdag 2016Nieuws uit ZwolleVoorpagina

3,3 miljoen mensen keken naar Koningsdag Zwolle op TV

Zwolle – De live-uitzending van de viering van Koningsdag in Zwolle heeft gisteren 3,3 miljoen kijkers getrokken. Dit is een absoluut record voor de uitzending van Koningsdag. In de afgelopen 15 jaar is de uitzending van Koningsdag niet eerder door zo veel mensen bekeken. Vorig jaar zaten ruim 2,5 miljoen mensen voor de buis om de viering in Dordrecht te zien. Dit blijkt uit cijfers van de stichting Kijkonderzoek.

Volgens kijkcijfer expert Paul Hek van de NOS is dit het gevolg van het slechte weer.  Maar ook de mooie uitzending waarbij het koningshuis van dichtbij te zien is geeft een boost aan de kijkcijfers, zo staat vermeld op de NOS website.

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button