Nieuws uit ZwolleVoorpagina

2000 liter Bruut bier staat klaar aan de Voorstraat

door: Yentl Hofs

Zwolle – Café Bruut opent na een halfjaar haar deuren weer. Met een frisse laag verf op de buitenmuur is eigenaar Bob Kooistra klaar voor de grande opening dit weekend.

tekst gaat verder onder de foto

Foto’s © Peter Denekamp

Kooistra kreeg het afgelopen jaar zwaar voor de kiezen. Zo hing er een granaat aan de voordeur van zijn café en later werden er twee handgranaten naar zijn ouderlijk huis gegooid. Kooistra, die vroeger bekend stond als de lachende portier, heeft zijn lach weer terug: “Ik ben op dit moment blij dat we weer open kunnen, maar we zijn er nog lang niet.”

Het café opent vrijdagavond om tien uur haar deuren al voor het publiek, maar zaterdag is pas de grote heropening. Met verschillende feestdagen voor de deur is dat voor Kooistra een goed vooruitzicht: “Het staat niet gezellig als alle kroegen aan de Voorstraat open zijn en het bij ons donker is.” Wat Kooistra precies voor de feestgangers in petto heeft bij de opening, houdt hij nog even voor zich. Wel verklapt hij dat er ‘brute’ acts komen.

tekst gaat verder onder de foto

De afgelopen dagen is Kooistra samen met het personeel druk bezig geweest om het café eens onder handen te nemen. De buitenkant is opnieuw geschilderd en in de opslag staat maar liefst tweeduizend liter bier klaar voor het komende weekend. Of Kooistra twijfelt aan de veiligheid in Bruut? “Het is altijd veilig geweest. Ik heb zelf een eigen beveiligingsbedrijf. Ik zou mijn eigen dochter bij wijze van spreken ook met een gerust hart naar Bruut laten gaan. Als vrouwen zich ergens ongemakkelijk bij voelen in het café, hoeven zij alleen maar aan de bel te trekken. Wij lossen het dan netjes op,” aldus Kooistra.

In de opslag staat maar liefst tweeduizend liter bier klaar voor het komende weekend.
De buitenkant is opnieuw geschilderd.
De afgelopen dagen is Kooistra samen met het personeel druk bezig geweest om het café onder handen te nemen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button