KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Nieuwe bussen voor Dierenambulance Zwolle

Zwolle – Na 12 jaar heeft dierenambulance Zwolle twee nieuwe dierenambulances in gebruik mogen nemen. hun kleine dierenambulance heeft 11 jaar in Zwolle gereden en vele dieren vervoerd. Maar was helaas aan vervanging toe. Dankzij diverse sponsoren, donaties en giften hebben zij een volledig ingebouwde dierenambulance aangekocht. Er moest nog wel het een en ander aan gedaan worden voordat de ambulance op pad kon. De afgelopen weken zijn een aantal bedrijven hiermee druk geweest. Maar het resultaat mag er zeker wezen!

Dierenambulance van Stichting Dierenlot

Naast hun eigen dierenambulance die aan vervanging toe was, was de dierenambulance van Stichting Dierenlot die zij in bruikleen hadden ook aan vervanging toe. Die Dierenambulance is alweer 12 jaar oud en heeft al meer dan 330.00 kilometer afgelegd. Ze hebben daarom bij Stichting Dierenlot een aanvraag gedaan voor een andere dierenambulance. De aanvraag is goedgekeurd. Ze krijgen een nieuwe dierenambulance van Stichting Dierenlot!

Afgelopen woensdagochtend was het dan zover. Ze zijn met een deel van het bestuur en vrijwilligers afgereisd naar Arkel, waar Stichting Dierenlot is gevestigd. Daar stond een spiksplinternieuwe dierenambulance van Stichting Dierenlot op hen te wachten. Dankzij de donateurs van Stichting Dierenlot hebben zij deze volledig ingebouwd en ingerichte dierenambulance overhandigd gekregen. Het is een hele mooie nieuwe dierenambulance, waar ze ontzettend blij mee en trots op zijn. Met deze dierenambulance kunnen ze weer vele jaren vooruit om dieren in Zwolle te helpen en vervoeren naar bijvoorbeeld de dierenarts of opvang.

”Vergeleken met de oude wagen is dit een juweel.” Gerard Klunder vrijwilliger Dierenambulance 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button