KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

12 finalisten strijden om € 2.500 tijdens finale Open Podium Overijssel

Zwolle – Zes Zwolse finalisten strijden mee tijdens de 18de finale van Open Podium Overijssel. De talentenjacht is sinds dit jaar een samenwerking tussen Schouwburg Hengelo, Deventer Schouwburg en Zwolse theaters. Na de voorrondes en halve finale op alle locaties maken de deelnemers zich op voor de finale in Hengelo op zaterdag 13 mei. Deelnemers mogen zich presenteren op een professioneel podium en maken daarbij kans op de hoofdprijs van maar liefst € 2.500,-.

Dé talentenjacht van Overijssel

Bijna 100 acts lieten de 12 finalisten achter zich, tijdens de 5 voorrondes en 3 halve finales. De 12 finalisten van Open Podium Overijssel zijn Theatergroep Wanrooy (muziektheater uit Zwolle), Luc Mats (singer/songwriter uit Zwolle), Bram Veldkamp (Spoken Word artiest uit Zwolle), Electric Forest (band uit Zwolle), Christian Kuitert & De Hoop (singer/songwriter uit Enschede), Kiespijn (band uit Enschede), Base4Dance (dansgroep uit Deventer), !MPACT modern dansgezelschap (dansgroep uit Deventer), VIVID (vocalgroup uit Zwolle), Hanna en Renee (acrobatiek uit Deventer), Funky Toddlers (dansgroep uit Hengelo) en Ken Stead (singer/songwriter uit Zwolle). Zij strijden zaterdag 13 mei om de hoofdprijs van € 2.500,-. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door Rabobank Centraal Twente en is bedoeld voor de doorontwikkeling van het talent.

Finale

De finale vindt plaats op zaterdag 13 mei in de grote zaal van Schouwburg Hengelo. Alle finalisten krijgen 8 minuten de tijd om hun talenten aan het publiek en de jury te tonen.

Vakjury en publieksjury

De vakjury wijst in deze finale de winnaars van de juryprijzen (€ 2.500, € 1.000 en € 500) aan. Naast de juryprijzen zijn er ook nog 3 publieksprijzen (€ 500, € 250 en € 100) te winnen. Dus naast dat het voor het publiek ontzettend leuk is om te kijken naar al het talent op het podium, is er voor hen ook een belangrijke taak weggelegd.

Kaartverkoop

Kaarten à € 7,50 zijn te koop via de kassa van Schouwburg Hengelo van maandag tot en met vrijdag tussen 12:00 en 16:00 uur, ook telefonisch bereikbaar via 074-2556789 en via de website www.schouwburghengelo.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button