KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleRegio

1 op de 5 woningen in Overijssel heeft zonnepanelen

Zwolle – Overijsselaars kiezen steeds vaker voor zonnepanelen. Inmiddels zijn er op 20,3% van de Overijsselse woningdaken panelen te vinden. De provincie telt volgens de meest recente data zo’n 104.000 woningen met zonnepanelen, een stijging van 143% ten opzichte van 2017. Inwoners van Dalfsen zijn in Overijssel de grootste liefhebbers van zonne-energie. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van CBS en de Klimaatmonitor.

In Nederland heeft zo’n 17,8% van de woningen zonnepanelen op het dak. Ten opzichte van de rest van het land hebben in Overijssel dus veel inwoners geïnvesteerd in zonnepanelen.

Inwoners Dalfsen grootste liefhebbers van zonne-energie

Wel zijn de verschillen tussen gemeenten groot. Zo zijn in Dalfsen zijn naar verhouding het vaakst zonnepanelen te vinden op daken. Ruim een op de drie woningen heeft een installatie op het dak. Ook in Raalte zijn veel inwoners die geïnvesteerd hebben in zonne-energie. De top 5 Overijsselse gemeenten met het grootste aandeel woningen met zonnepanelen op het dak is:

  1. Dalfsen (35,4% van de woningen heeft zonnepanelen)
  2. Raalte (35,3% van de woningen heeft zonnepanelen)
  3. Olst-Wijhe (33,9% van de woningen heeft zonnepanelen)
  4. Borne (25,7% van de woningen heeft zonnepanelen)
  5. Ommen (25,4% van de woningen heeft zonnepanelen)

In Enschede (12,6%) hebben woningen naar verhouding juist het minst vaak een installatie op het dak om duurzame energie op te wekken, gevolgd door Almelo (13,7%) en Hengelo (14,3%).

Gerelateerde artikelen

Back to top button